Tahsildaroğlu'nun çeşit çeşit keçi peynirleri
Türkiye'de Ezine peyniri ile ilklerin markası Tahsildaroğlu yine bir ilke imza attı. Kaz Dağları'nın özel aromalı sütlerinden imal ettiği Ezine Keçi Beyaz Peyniri'ne ilaveten ürün gamına Keçi Taze Kaşar, Keçi Eski Kaşar ve Pastörize Keçi Peyniri'ni ekleyerek tüketicilerin beğenisine sundu. Ürünlerinde tamamen doğallığa önem veren Tahsildaroğlu, ürettiği tüm peynirlerin tamamını pastörize sütten ve katkı maddesi kullanmadan, doğal olarak üretiyor. Tahsildaroğlu özellikle Ezine Klasik, Koyun ve Keçi peynirlerinde kendine has rehasını alması için yaklaşık 6 ay ile 1 yıl arası olgunlaştırdığı peynirleri, kalitesinden ödün vermeden yüzde 100 müşteri memnuniyeti ile müşterilerine sunuyor. Keçi sütünden yapılan ürünlerin tüketilmesinde, sağlık üzerinde de olumlu etkileri var. Kalsiyum açısından mükemmel bir besin kaynağı olan keçi sütünün yağı, organizmada iltihaplanmayı önleyici olduğu saptanan yağ asitlerini içeriyor. Yüksek oranda fosfor içeren keçi sütü, çok fazla et ve balık tüketemeyenler için fosfor ihtiyaçlarını karşılaması açısından öneriliyor. Ayrıca sindirimi inek sütü ürünlerine nazaran daha kolay olan keçi sütü, diğer süt kaynakları içinde anne sütüne en yakın süt olma özelliği taşıyor. Hamile bayanlarda keçi peyniri tüketimi bebeğin beyin ve sinir hücrelerinin gelişimine katkıda bulunuyor.
Bolu'nun harika doğasından % 100 keçi sütü ve ürünleri: Bolona
Bolu Kalite Yem Sanayi A.Ş iştiraki olan Bolona, 2000'li yıllarda araştırmalarını yaptığı keçi süt ürünleri işletmesi, 2002 yılında hayvan yetiştiriciliği ile fiilen başlamış. Saf Saanen ırkı keçilerden Bolu'nun harika doğasında yüzde 100 saf keçi sütü ve ürünleri üretimi yaptıklarını belirten Bolu Kalite Yem Sanayi A.Ş Genel Koordinatörü Şerafettin Erbayram, "Keçi sütünün endüstriyel anlamda işlenmesi, düzenli bir şekilde toplanması, sözleşmeli yetiştiriciliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının ilk kez Bolona tarafından gerçekleştirildi" dedi. Bugün 46 sözleşmeli çiftlikte 5 bine yakın keçi ile devam ettiklerini belirten Şerafettin Erbayram, "Halen Tarım Bakanlığı'ndan ruhsatlı mevcut mandıramız aylık 120 ton olmak üzere yılda 1 milyon 440 bin litre süt işleme kapasitesine sahip. Biz pazarda yüzde 100 keçi sütü ve ürünleri üreten lider firma konumundayız" dedi.
Online alıveriş fırsatı
Mandıralarında yüzde 100 keçi sütünden beyaz peynir, kaşar peyniri ve otlu peynir üretimi yaptıklarını söyleyen Genel Koordinatör Erbayram, diğer bir ürünlerinin de pastörize keçi sütü olduğunu dile getirdi. Peynirlerin tanınmış ulusal ve yerel market zincirlerinde yer aldığını ifade eden Erbayram, ancak sütün, pastörize süt olduğu için raf ömrünün 3 gün olduğunu söyledi. Erbayram, bu nedenle belirli satış noktalarında abone usulü satış yaptıklarına dikkat çekerek, "Tüketicilerimiz için online satış da başlattık. www.bolanaonline.com adresinden online satış yapıp peynirleri kargo ile gönderebilmekteyiz" diye konuştu.