Bu mekanlarda tam bahar havası var

Baharla birlikte içimiz dışımız hafifledi. O halde ne duruyoruz... Gizli kalmış bahçeleri, manzaralı terasları ve kaldırıma taşan kafeleri keşfe çıkıyoruz... İşte radarımıza takılan baharlık mekanlardan birkaçı...

Bu mekanlarda tam bahar havası var
Elbette kışı da seviyoruz ama baharın keyfi bir başka. Attık kabanları, montları bir tarafa. Üstümüzle birlikte içimiz de hafifledi. Bu durumdan menüler de payını aldı, onlar da baharlık lezzetlerle donandı. Haydi o zaman sokağa... Sosyalleşmeye, kaldırım kafelerinde, gizli kalmış bahçelerde ve manzaralı teraslarda yemeğe içmeye... Üstelik bahar ayı eğlence hayatını da tetiklemiş. Kafeler cıvıl cıvıl, hafta sonu kahvaltı mekanları dolup taşıyor. Tamam biraz fazla kalabalık olunca servisler aksıyor, bekleme süresi uzuyor. Ama güneşli hava tüm bunlara değiyor. "Hafta sonu ne yapmalıyım?" diye düşünüyorsanız işte radarıma takılan baharlık mekanlardan alternatifler. İster soğuk kahvenizi yudumlayın, ister dondurmanızı kaşıklayın... Herkese iyi eğlenceler...

BACKYARD
Çayır çimen keyfi

Boğaz'a Bebek sırtlarından bakan bir mekan Backyard... Yemyeşil bir bahçesi var. Çayır çimenin keyfini doyasıya çıkarabiliyorsunuz. Sanki İstanbul'un göbeğinde, üstelik en popüler semtinde pikniğe gelmişsiniz. Müdavimleri arasında pek çok tanıdık sima da var. Ama 'dostlar gezmede görsün' mantığı yok. Herkes kendi kafasında takılıyor. Abartı kıyafetler yok, spordan çıkanlar taytları, spor ayakkabılarıyla bahçedeki koltuklara yayılıyor. Hafta içi kahvaltısı popüler ama hafta sonları 17:00'e sarkan brunch'ı dillere destan. "Yok ben manzaranın keyfini akşamüstü drink'i ile çıkartacağım" derseniz de söyleyin ortaya bir şarküteri tabağı olsun bitsin. Hafif beslenmek istiyorsanız da kinoa köftesini, keçi peynirli brule'sini ısmarlayabilirsiniz.

HUDSON
Bahçesine hemen kurulun

Arnavutköy'deki mekanların tamamına yakını baharlık... Hem Boğaz manzarası hem de kaldırım konseptine sahip. Çok yakında Akmerkez'de Martinez isimli yeni bir mekan açmaya hazırlanan UkaLife'ın Hudson'ı en popüler olanlardan. İki katlı mekanın üst katı tam da bahar konseptine göre dekore edilmiş. Ama yer varsa bahçesinde bir masaya kurulun derim. Şef Kaan Karagöz'ün yemeklerinden dilediğinizi seçebilirsiniz. Gitmişken Yahya Bağcı sergisini de gezmeyi ihmal etmeyin.

SETUP
Ünü mahalleyi aştı

Bu yılın en atak yapan kafesi şüphesiz Kabataş Setüstü'ndeki Setup... Enfes bir manzara ve iddialı yemek... Sahiplerinin enerjisi mekana da geçmiş adeta. Sanatsever mekanın yemekleri, dekorasyonu ve müdavim kitlesi fark yaratan cinsten. Mahalle kafesi konseptiyle açıldı ama ünü mahalleyi çoktan aştı. Doğum günü kutlamaları, özel partilerin de önemli bir adresi oldu. "Ne yemeliyim?" diye soracak olursanız menüde ev yapımı mantıdan armutlu ıspanak salatasına, ızgara somona ve sahibesi Ümit Yılmaz'ın da önem verdiği fit yiyecek alternatiflerine pek çok seçenek var.

BRUNELLE
Havuz keyfi de var

Moda'daki Brunelle mutlaka keşfedilmesi gereken mekanlardan biri. Hem bahçe keyfi de başladı. Kış boyunca sucuk-ekmek partileri, tasarım pazarları ve kulaktan kulağa popüler olan kahvaltılarıyla ünlendi bile. O halde şimdi bahçesinin keyfini çıkarma zamanı. Moda'da Hülya Sokak'ta Saint Joseph'liler Derneği'nin yanında koskocaman bir bahçe içine kurulu Brunelle'de yazın havuz keyfi de ekleniyor. Burada Moda'da değil de sanki kendinizi Riva'da, Polonezköy'de gibi hissediyorsunuz. Kahvaltı menüsü başarılı ama mutlaka tatlılarını da denemekte yarar var.

MANGERIE
İştah kabartan manzara

Bebek'in bahar aylarındaki en değişmez mekanı şüphesiz Mangerie... Biraz merdiven çıkmak gerekiyor ama terasındaki masalardan birini kapabilirseniz tüm bu efora değiyor. Hem biraz hareket canım. Yaz kapıda, kalori almadan yakmak paha biçilmez diyoruz ve Mangerie'de baharı deneyimlemeye başlıyoruz. Bir zamanlar Bill Gates kışın donma pahasına oturmuştu bu terasta... Zaten Elif Yalın açtığı tüm mekanlarda hazırladığı menülerle rüştünü çoktan ispatladı. Birçok mekanda fahiş fiyatlar ödediğimiz suyu da ücretsiz servis ederek takdirimizi kazandı. Elbette su içmeye gitmiyoruz mekana. Hem menü iddialı. Keçi peynirli pancar salatası, tulum peynirli salata ya da buffalo mozzarella salatası ile hafif takılabilirsiniz. Ama karşınızdaki enfes Boğaz manzarası iştahınızı kabartırsa Mangerie burgeri denemenizi öneririm.

BIG CHEF'S ANADOLU HİSARI
Yer bulmak için erken davranın

Sayıları git gide artıyor, hatta yurtdışında da hızla yayılıyor. Ama baharın tadı en çok da Anadolu Hisarı'ndaki Big Chefs'te çıkıyor. En azından benim için öyle. Hafta sonları denize sıfır terasında yer bulabilmek için erken davranmak gerekiyor. Deniz kenarındaki masalardan birini kaparsanız dalgaların arada ayağınıza gelmesi büyük olasılık. Ama bırakın ıslanalım ve denizin tadını çıkaralım. Big Chefs'in geniş menüsünde fajita'dan yöresel tatlara her damak zevkine hitap eden lezzetler bulmak mümkün.

Radarımızda başka neler var?
Sunset, brasserie konseptini yeniledi. Menüsünden, personel kıyafetlerine kadar her şeyi yeniledi. Yemekler Sunset kalitesinde ve fiyatlar da makul.
Zorlu Center'ın popüler terası Morini'nin yeni menüsü bir haftadır sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasında. Gidemedim ama baştan sona lezzetli ve keyifli görünüyor. En kısa zamanda keşfetmek dileğiyle...
Deniz Zengin işletmesindeki Vogue'un terası eski şaşalı günlerine geri kavuştu. Bir zamanlar 'perşembe akşamı' demek Vogue'a gitmek demekti. Şimdilerde her günü kalabalık ve kıpır kıpır...
Bomontiada'nın avlusunun hakkını vermek lazım. Kış sezonunu da oldukça hareketli geçirdi. Ama bir de The Populist'in bahar ayını yaşamak var. Mekan yeni tatlarıyla yeni sezona oldukça iddialı girmiş.

ŞURADAN BURADAN

KEŞFEDİN

Vejetaryen olmak madem bu kadar 'in' o halde ülkemizde sayıları az ama öz vejetaryen restoranları es geçmek olmaz. Beyoğlu'nda Alman Lisesi'nin yanında yer alan Kikero Falafel oldukça iyi lezzetler sunan bir mekan. Nohut köftesi olan falafel mekanın ismine de yön vermiş ve gerçekten çok lezzetli. Menüde humus, tebbule, karışık sebze gibi alternatifler de var. Tatlı olaraksa brownie öne çıkıyor...

TADIN
Ekşi mayalı ekmeği Karadeniz'in müthiş lezzeti mıhlamaya bana bana mideye indirdiğinizi düşünün... Üstelik mekandaki her şey ev yapımı. Mıhlamayı da tuzsuz kolot peyniri kullanarak yapıyorlar. Kısacası sağlığınıza da önem veriyorlar. Nerede miyiz? Moda'daki Çay Tarlası 'nda. Ev yapımı peynirler, köfteler ve menemen de cabası. Tadın tadın tadın diyorum...

EĞLENİN
Kadıköy Caferağa'daki arkaoda haftanın her günü saat 12.00'de kapılarını açan taze çekilmiş kahveler ve vegan lezzetler sunan bir mekan. Akşamları tam bir eğlence merkezine dönüşüyor. Programları web sitelerinden öğrenebilirsiniz. 1 Nisan'da Briken Party'e ev sahipliği yapıyorlar. 2 Nisan'da ise Sound Ports İstanbul'un kapanış partisi var. Ortam 'cool', eğlence tavanda... O zaman ne bekliyoruz...
BİZE ULAŞIN