Şuradan buradan

Şuradan buradan
BİR FESTİVAL: PORTAKAL ÇİÇEĞİ
Sokaklarda davullar, zurnalar... Her yerde başına rengarenk taçlar takmış kadınlar.... Yüz binler sokaklarda, restoranlarda alkış tutup oynuyor, kebaplar ardı ardına mideyi boyluyor... Mevzu bahsimiz bu yıl beşinci kez düzenlenen Adana Portakal Çiçeği Festivali. Bu benim ikinci katılışım.. Dünyanın hiçbir yerinde tüm şehre bu denli yayılan festival görmedim desem yeridir. Havalimanına indiğimizde bizi ellerinde portakal çiçekleriyle görevliler karşıladı, otelde herkes festival tişörtleri ve taçlarıyla gezdi.
Gazi Kebap, Onur Kebap, Onbaşılar... Bir de Doğan Kaymaklı Kadayıf var ki hepsi enfesti. Bu yıl bir de ilke imza attı ve karnavalın üçüncü akşamında geçen yıl aramızdan ayrılan ünlü besteci, söz yazarı ve müzisyen Attila Özdemiroğlu için muhteşem bir anma gecesi düzenlendi. Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Gripin gibi isimler de Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Özdemiroğlu'nun bestelerini seslendirdiler. Kısacası yine çok canlı ve heyecanlı geçti festival.



BİR MEKAN: MARTINEZ İSTANBUL
UkaLife'ın Arnavutköy'deki Hudson'dan sonra ikinci mekanı da İstanbul gastronomi hayatına "Merhaba" dedi. Üstelik yine şehrin en popüler lokasyonlarından birinde, Akmerkez'de, Nispetiye Caddesi tarafında... Mekana ister caddeden isterseniz de alışveriş merkezinin içinden girebiliyorsunuz. Yemyeşil bitkilerle donatılmış mekan, kapıdan içeri girer girmez kendinizi yurtdışında hissettiriyor. En az dekorasyonu kadar kadrosu da iddialı... İşletmeci Ufuk Gündoğdu müşterilerle tek tek ilgileniyor, Nihat Sancar mutfakta harikalar yaratıyor. Bar şefi Sedai Çalışkan'ın kokteylleri de epey konuşulanlar arasında.

Ne yemeli?
Menüde dünya mutfağından lezzetler var. Suşiler, özellikle de sake saşimi çok lezzetli. Levrek ceviche benim favorim oldu bile. Ahtapot carpaccio, kinoa salatası, trüflü papardella gibi lezzetlerden istediğinizi söyleyin, hepsi başarılı.

Ne zaman gitmeli?
Saat 10.00'dan 02.00'ye kadar açık. İster gündüz kahvesine, ister öğlen ya da akşam yemeğine uğrayın. Ya da yemek sonrası barda ilginç kokteylleri yudumlayın. Günün her saati dolmaya başlamış.



BİR MUTFAK: ADANA
Adana ve Portakal Çiçeği'nden çok bahsedince canınız yöresel tatlar çekmiş olabilir. Yeni dönmüş olmama rağmen ben şimdiden ciğeri, Adana kebabı, acılı şalgamı arar oldum. Sanırsınız Divan Lokantası sesimizi duymuş... 17-22 Nisan tarihlerinde Divan Adana şefleri İstanbul'da özel bir menü hazırlayacakmış. O halde Adana keyfine devam diyelim ve bir de buradaki lezzetleri deneyelim...
BİZE ULAŞIN