Varlıklı horoz!

Griezmann’ın lehine verilen penaltı, Dünya Kupası’nda video hakem sistemi (VAR) ile alınmış ilk karar olarak tarihe geçti. Aynı oyuncu, atışı gole çevirdi. Jedinak yine penaltıdan skoru eşitledi

Giriş Tarihi: 17.06.2018 00:39 Güncelleme Tarihi: 17.06.2018 00:51
Varlıklı horoz!
Fransa, C Grubu'ndaki mücadelede Avustralya'yı yenerken zorlandı: 2-1. Horozlar, oyuna hızlı başlayıp, kontrolü ele aldı. Ancak topu Mbappe ve Griezmann ikilisi ile hücum bölgesinde buluşturmakta güçlük yaşayınca ilk yarı 0-0 bitti. 58. dakikada Griezmann, Avustralya ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem önce 'Devam' dedi. Bu pozisyonda devreye sokulan video hakem sistemi (VAR) ile karar değişti. Penaltıyı kullanan Griezmann takıma skor üstünlüğünü getirdi: 1-0. 62. dakikada Umtiti ceza sahasında topa elle müdahale edince hakem 2. kez penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Jedinak, oyunda dengeyi sağladı: 1-1. 80'de sahneye çıkan isim ise Pogba oldu. Fransız yıldızın vuruşunda top kale çizgisini geçmesine rağmen, hakem orta alana doğru hareketlenmedi. Bu kez 'gol çizgisi teknolojisi' ile gol kararı verildi ve Fransa sahadan 2-1 galip ayrıldı.

MAÇIN ADAMI GRİEZMANN
Avustralya karşısında Fransa lehine penaltı yaptıran ve atışı gole çeviren Antoine Griezmann, mücadelenin en başarılı isimleri arasında yer aldı. FIFA da Griezmann'ı maçın adamı seçti.

'KÜÇÜK TAKIM YOK'
Fransa'nın galibiyet golünü atan Pogba, karşılaşmayı şu sözlerle değerlendirdi: "Bu bir Dünya Kupası maçı. Küçük takım yok. Galibiyetle başlamak çok önemliydi. Çok zorlayıcı oldu. Böyle devam ettiğimiz sürece her şey yolunda demektir."

UĞUR KARAKULLUKÇU

FUTBOLUN BAŞINA GELMİŞ EN İYİ ŞEY
Hakemleri geçtim, TV başında tepe açılardan izlerken bile bazı pozisyonları ilk anda süzmek mümkün değil. Pilot kameradan kavrayamadığımız pozisyonlarda üç insandan koşarken iki gözüyle analiz yapıp istisnasız hepsinde doğru kararı bulmasını bekliyoruz. Bu gerçekten adil mi? Fransa maçında pozisyon durunca teknolojiden yardım alıp doğru kararı verdi hakem Cunha. Çok da iyi yaptı, bunun kime zararı var? Ortada böylesi yüksek beklenti varken çıkıp da teknolojiden yardım almaya, doğruyu bulmaya, "Oyunun ruhunu öldürüyor" diye itiraz etmek de neyin nesi? Bu ruh meselesini hiçbir zaman anlamadım, anlamayacağım. Ruhu olan tek oyun futbol mu? Basketbolda gayet de güzel uygulanıyor, NBA'de, Euroleague'de kritik anlarda alınan yardımlar bir senelik emeğin çöpe gitmesinin önüne geçebiliyor. Teniste yanlış kararla Federer'in şampiyonluğu gitse, "Olsun, tenisin ruhu var" mı diyeceğiz? Bence VAR, futbolun başına gelmiş en iyi şeylerden biri.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.