Maradona: 5 penaltı kaçırdım hâlâ Maradona’yım

Fabio Capello’dan sonra Arjantin’in efsane yıldızı Diego Maradona da Lionel Messi’ye destek verdi: "En iyi oyuncular bile hatalar yapar. Ben bile üst üste 5 penaltı kaçırdım ama yine de Diego Armando Maradona'yım. Penaltı kaçırdı ama Messi elinden geleni yaptı ve çok üzüldü... Kaçan üç puanın sorumlusu o değil, sahadaki 11 kişi."

Giriş Tarihi: 19.06.2018 01:54 Güncelleme Tarihi: 20.06.2018 01:40
Maradona: 5 penaltı kaçırdım hâlâ Maradona’yım

İzlanda maçında kaçırdığı penaltı yüzünden ağır eleştirilen Arjantin Milli Takımı'nın yıldızı Messi'ye, Arjantin ve dünya futbolunun efsanesi Diego Armando Maradona'dan destek geldi. Cumartesi günü oynanan Dünya Kupası B Grubu'nun açılış maçında Arjantin ve İzlanda karşı karşıya gelmişti. Çekişmeli geçen maç Agüreo ve Finnbogason'un karşılıklı golleriyle 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştı. Bu maça damgasının vuran olay Barcelona'nın yıldızı Messi'nin takımı Arjantin'i öne geçirme şansını yakaladığı penaltıyı değerlendirememesi oldu. Çok kritik bir dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviremeyen Messi, ağır eleştirilerin hedefi olmuştu. Ağır eleştirilen Messi'ye destek Arjantin'in efsane oyuncusu Maradona'dan geldi.

FUTBOL 11 KİŞİYLE OYNANAN BİR OYUN
Messi'ye sahip çıkan Maradona, "En iyi oyuncular bile büyük hatalar yapar. Ben bile üst üste 5 penaltı kaçırdım ama yine de Diego Armando Maradona'yım. Messi elinden geleni yaptı ve penaltıyı kaçırdığı için çok üzgün olduğu gözüküyordu. Bu maçta alınamayan 3 puanın tek sorumlusu o değil, futbol 11 kişi oynanan bir oyun sonuçta. Tanrının desteğini de alırlarsa Arjantin takımının üstesinden gelemeyeceği şey yoktur" ifadelerinde bulundu. Messi'ye İtalyan teknik adam Capello da destek vermiş ve "Messi, Ronaldo'dan daha iyi ama Arjantin kötü" yorumunu yapmıştı.



CRESPO: MESSİ BİR MARADONA DEĞİL
Arjantin Milli Takımı'nın eski golcüsü Hernan Crespo, Messi'nin asla bir Maradona olmayacağını belirtti. Crespo, "Elbette Messi'den daha fazlasını bekliyoruz ancak önce tüm Arjantin sonra da takım arkadaşları şunu anlamalı: Messi, bir Maradona değil. Tek başına Dünya Kupası'nı kazanamaz" ifadelerini kullandı. Messi'nin yalnız kaldığına vurgu yapan Arjantinli eski golcü, "Barcelona'da olduğu gibi doğru koşullarda oynarsa harika şeyler yapacaktır. İzlanda maçında Messi'ye kim yardım etti? Orta sahadan destek alamadı" şeklinde açıklamada bulundu.

İZLANDA'NIN %99.6'SI MAÇI İZLEDİ
İlk kez Dünya Kupası'nda boy gösteren İzlanda'nın Arjantin ile 1-1 berabere kaldığı maç ülkede reyting rekoru kırdı. İzlanda Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre İzlanda'da Arjantin maçının son dakikası (yerel saatle 14.54) % 99.6 oranında izlendi. Yaklaşık 350 bin nüfuslu İzlanda'nın önemli bir bölümü de milli takımı desteklemek için Rusya'nın yolunu tutmuştu.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.