İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü, İzmir'in yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen kursiyerlere aşçılık, temel mutfak eğitimleri ve hobi amaçlı kurslar veriyor. Enstitü'nün kurucusu ve eğitmen şefi Özger Tanık, İstanbul ve İspanya'da moleküler gastronomi alanında aşçılık eğitimi almış bir şef. Eylül ayında açılan Enstitü'nün eğitici kadrosunda Türkiye'nin sayılı restoran ve otel mutfaklarında çalışmış 37 yıllık deneyimli şef Mustafa Uyanık ile şeker hamurundan yaptığı birbirinden güzel pastalarla herkesi kendisine hayran bırakan şef Melike Bahçeci'nin de yer aldığını söyleyen Tanık, şunları söyledi: "Kurslarımız 10 kişilik sınıflarda uygulamalı olarak veriliyor. Şu anda profesyonel aşçılık heveslilerine aşçılık, temel mutfak eğitimleri ve hobi amaçlı günlük kurslar var. Profesyonel aşçılık kursunun ilk dört ay uygulamalı eğitim verilirken, 4 ay da staj yaptırılıyor. Kurs fiyatı 12 bin lira. İlköğretim mezunu herkes bu kurstan faydalanabiliyor." Dört aylık eğitimin ardından kursiyerlerin dört ay süren bir staj sürecine girdiğini belirten Tanık, "Kurslarımızı başarıyla bitirenler, bizim seçtiğimiz restoran ya da otel mutfaklarında deneyimli aşçıların yanında staj yapabiliyor. Kurslarımıza özellikle ev kadınları, işinden memnun olmayanlar yoğun ilgi gösteriyor" diye konuştu.