İzmir Ekonomi'de yıldızlı lezzetler

  • Egeli Sabah
  • Cumartesi 06.04.2014
İzmir Ekonomi Üniversitesi 13. Kuruluş Yıldönümü, Fransız ve Türk şeflerin öncülüğünde İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Ege Mutfağı'na özgü yemeklerle hazırlanan etkinlikle kutlanacak. Ege Mutfağı'na Yıldız Kazandırma Projesi kapsamında geleceğin şefleri, Les Toques Blanches Lyonnaise Kurumu Başkanı Palmes Academique ödüllü Şef Laurent Bouvier, 2004 Yılı Fransa En İyi Aşçısı Michelin Ödüllü Şef Joseph Viola ve İEÜ Şeflerinden Osman Sezener öncülüğünde hazırlanan mönüyü İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin kuruluş yıldönümü için gala yemeğini pişirecek. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Koordinatörü Sırma Güven, gecenin hazırlığının iki ülkenin mutfak kültürünün Ege'de buluşması olacağını söyledi, "Lyon Aşçılar Birliği ile anlaşma imzalamaya Mütevelli Heyet Başkanımız Ekrem Demirtaş ile birlikte gittik. İlk önce Fransız şeflere otlarımızı anlattık. Ege otlarıyla çok farklı lezzetler ortaya konuldu. 14 Nisan'da İzmir Konağı'nda galaya katılmak isteyen misafirlerimizle eşsiz lezzetleri tadacağız" dedi.
BİZE ULAŞIN