İzmirli
gazeteciyazar Aynur Tartan, yeni kitabı "Bak Mutfakta Barış Var!"da Anadolu'nun bin bir lezzetini dostlarının tarifleriyle harmanladı. Kitap, insanoğlunu barış üzerine bir kez daha düşünmeye sevkederken, barışın sofrasının tadlarını sunuyor. 20 yıldır kendi evinin aşçısı olan Aynur Tartan'ın kitabı oldukça kapsamlı. Kendi tariflerinin yanı sıra yazar ve sanatçı dostlarından da yardım alan Tartan, ünlü isimlerin tariflerini de biraraya getirdi. Ajda Pekkan'dan 'Ajda'nın dürümü', Anjelika Akbar'dan 'çak-çak', Aylin Nazlıaka'dan 'Höşmerim', Aret Vartanyan'dan 'khavidz', Bengü'den 'kabak sıyırma', Derya Baykal'dan 'kete', Rojin'den 'kebabe sini', Şoray Uzun'dan 'kuyu kebabı', Sırrı Sakık'tan 'sir queli', Işınsu Kestelli'den 'Aarabaşı Çorbası/İzmir Köfe',Safiye Soyman'dan 'Kısır' gibi yemekler için tarifler almış. Kitabın önsözünde "Bir yemek yolculuğunda daha birlikteyiz" diyen Aynur Tartan, "Dostlarla çıkmıştık yola, hayatla devam etttik, şimdi barış durağındayız. Uzaklarda aramayın barışı. Çünkü o içinizde, sofranızda, evinizde. Büyüttüğünüz çocuklarda, yeşerttiğiniz çiçekte, dokunduğunuz hayatlarda. Kendinizle barışın, sofranızı, sohbetinizi paylaşın. Aydınlık yarınlarda barış olsun, sofranız lezzetle, bereketle dolsun" ifadelerini kullanıyor" dedi.