Kırmızı et fiyatındaki artışa kalıcı çözüm gerektiğini vurgulayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Geçici çözümler yerine uzun vadeli tedbirler alınması gerekiyor. Sorunun çözümüne ilişkin önerilerimizi rapor haline getirerek, bayramdan sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Kutbettin Arzu'ya sunacağız" ifadelerinde bulundu. Canlı Hayvan, Kanatlı Et ve Et Ürünleri Grubu Meslek Komitesi üyeleriyle birlikte kırmızı et fiyatlarındaki artış sorununu masaya yatırdıklarını söyleyen Demirtaş, "Çözüm için gerekenlerin acil olarak uygulamaya konulması, ülkemiz hayvancılığı için büyük önem arz ediyor. İthalat ile hayvan yetiştiricilerimizin olumsuz ve telafi edilemeyecek şekilde etkilenmelerine karşı önlemler ivedilikle alınmalı" diye konuştu. Hayvancılıkta sermaye devir hızının düşük olması, risk ve belirsizliklerin fazlalığı, girdi maliyetlerinin yüksekliği, sektörün fiyat ve fiyat dışı enstrümanlarla desteklenmesini zorunlu kılındığını belirten Demirtaş, "Destekleme modelinde işletme ölçeklerini büyütmek ve verimlilik artışı esas alınmalı. Üreticilerin üretimden vazgeçmemesi için desteklemeler devam ettirilmeli. Damızlık ve besilik dana işletmeleri ayrı ayrı sistemlerle desteklenmeli" dedi.