İzmir Çikolata Festivali'nde çocuklar, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileriyle birbirinden tatlı lezzetlere imza attı. Çocukların bilişsel ve el becerilerine katkıda bulunmak amacıyla çocuklarla mutfağa giren şefler, miniklerle birlikte mozaik pasta yaptı. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner yönetimindeki etkinlikte, küçük şefler kendi el becerileriyle yaptığı pastaları ailelerine sundu. Eğitmen Şef Öner, çocukların hazır gıda ürünlerle beslendiğini, mutfağı tanımadığını belirterek, "Hazır gıda ürünleri yerine mutfakta kendi tatlılarını yaparak mutfağı tanıyorlar. Çocuklar, çileğin, domatesin ağaçta yetiştiğini düşünüyor. Mutfakta hem kullanacağı malzemeleri öğreniyor hem de sağlıklı besinler elde ediyorlar" dedi.