Ege'nin verimli topraklarında yetişen ve güneşte kurutulan domatesler, Avrupa ülkeleri, ABD, Kanada ve Japonya gibi ülkelerden yoğun talep görüyor. Nisan ayında ekimi, temmuz ayında hasadı yapılan domatesler, tarladan toplanarak traktörlere yüklenip kurutma için hazırlanmış alana getiriliyor. İşçiler tarafından iki parçaya bölünen domatesler toprak zemin üzerine serilmiş beyaz örtüye diziliyor. Güneş altında 5 ya da 6 gün kurumaya bırakılan domatesler daha sonra toplanarak fabrikaya getiriliyor. Domatesler, müşterinin talebine göre paketlendikten sonra dünya mutfaklarına doğru yola çıkıyor. Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, 15 kilogram domatesten 1 kilogram kuru domates çıktığını dile getirdi. Şenol, "Manisa'da yetişip kurutulan bu domatesler dünyanın her yerine gidiyor. Bu da tabi ki önemli miktarda döviz getiriyor" dedi.