Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında yer alan ve iki yıldır alt yapı çalışmaları süren Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezi'nde ilk ürün hasadı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından gerçekleştirildi. Türkiye'nin belediyeler bünyesindeki tek Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezi, 114 dönümlük alanda hizmet verecek. Merkezde, tüm tıbbi ve aromatik bitkiler, farklı ağaç fide ve fidanları ile organik gübre çeşitleri akademisyenler nezaretinde üretiliyor. Hasat öncesi konuşan Başkan Uğur, çiftçilere katma değeri daha yüksek ürünler ürettirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Uğur, "Biz çiftçimizin daha çok kazandırmak istiyoruz. Merkezimizdeki çalışmalar, Türkiye'de örnek olacak. 600 dönüm araziyi verimli olarak yönetirken, bir taraftan da zeytin sineği ile mücadele ediyoruz. Zeytin sineğinin bir numaralı düşmanı incir ağacı fidanları yetiştiriyoruz. Anaç arı üretimine de başlandı. Burada, Aloevera'dan, ekinezya bitkisine, aromatik naneden, lavantaya kadar çeşitli üretimler yapıyoruz. Çalışmaları üniversitelerle diyalog içinde yürütmekteyiz" dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin sadece yol, su ve kanalizasyon hizmetleri ile uğraşmadığını söyleyen Başkan Uğur, "Her konuda büyük şehrin bir uğraşı, bir emeği var. Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezi, bize Burhaniye Börezli Mahallemizden intikal eden bir yer. Biz, çitçimize katma değeri daha yüksek ürünler ürettirebilmeyi istiyoruz. Daha çok para kazansınlar istiyoruz. Bu merkezimizdeki çalışmalar, Balıkesir'de ve Türkiye'de örnek olacak. Bunları inşallah yapacağız. Bunların yanında 600 dönüm araziyi verimli olarak yönetirken, bir taraftan da zeytin sineği ile mücadele ediyoruz. Yine uçakları tuttuk. 2017-2018 sezonu için ilaçlarımızı hazırladık ve 5 uçağı tuttuk. Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerimizle birlikte zeytin sineği sayımlarını yapıp, gerekli ilaçlamayı gerçekleştireceğiz. Zeytin sineğinin bir numaralı düşmanının incir ağacı olduğunu öğrendim ve incir fidanlarını da yetiştiriyoruz. Bizim kullandığımız ilaçlar, zeytine zarar vermeyecek türden ama hiç kullanmasak daha iyi. İstiyoruz ki, Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit ve Havran'ın zeytinyağı hep dünyanın en iyi yağı olarak kalsın" diye konuştu.