Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bulunan 400 yıllık su değirmenini işleten bir ailenin 4'üncü kuşağı Gökdeniz, öğütülmek üzere getirilen her 50 kilogram buğday karşılığında ücret olarak para yerine 9 kilogram buğday alıyor. Kepeğini ayırmadığı için esmer unun elde edildiği, Bursa, İzmir, Çanakkale, Manisa ve Eskişehir'den bile ürün götürülen değirmende aylık 25-30 ton buğday öğütülüyor. Değirmeni babasından devralan 48 yaşındaki İbrahim Gökdeniz, "Çok eskiden gelen bir gelenek var burada ve 4 asırdır böyle buğday öğütülüyor. Mahalleli buğdayını getiriyor öğütüyoruz, karşılığında da para yerine buğday alıyoruz. Bize gelen buğdaylar, 3-5 gün sonra un olarak teslim ediliyor" dedi.