Ayvalık’ın ot yemekleri için festival

Ayvalık’ın ot yemekleri için festival

Türkiye'nin ot zengini olarak nitelendirilen Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde, akkız, hindiba, Arap saçı, turp otu, deniz börülcesi, ısırgan otu, kaz ayağı, kara ot gibi bitkilerden yapılan, bazıları unutulamaya yüz tutmuş yemeklerin tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve gastronomi turizmine katkı sağlanması amacıyla festival d��zenlenmesi için çalışma başlatıldı. Topraklarında yetişen 2 bin 500 türle ot zengini olarak nitelendirilen Ayvalık'ta ilkbahar aylarında "Ot Festivali" düzenleyeceklerini belirten Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca, "Mübadele döneminde Midilli ve Girit adalarından buraya gelip yerleşen aileler beraberinde ot kültürünü de getirdiler. Ayvalık'ta ot çeşitleri bol miktarda bulunduğu için ilçenin mutfağında önemli bir yer edindi. Festivalin Ayvalık'a ekonomik açıdan çok ciddi bir getirisi olacak" dedi.

BİZE ULAŞIN