Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Çocuğunuza okul seçerken dikkat!

Çocuğunuza okul seçerken dikkat!

Eğer bir ebeveynseniz, hayatınız boyunca çocuğunuzun geleceğine etki edecek önemli kararlar verirsiniz. Bunların en başında okul seçimi gelir. Bu o kadar önemli bir karardır ki çocuğunuzun kişiliğinin oluşmasından bilişsel kapasitesine, duygusal zekasının gelişmesinden ilgi alanları ve sosyal dünyasına dek birçok konu okul seçiminden doğrudan veya dolaylı etkilenir. Peki doğru okulu nasıl seçeceğiz? Bu önemli kararı verirken nelere dikkat etmemiz gerekli?

Vizyon ve Yaklaşım

Her kurum gibi okulların da bir varoluş nedeni vardır. Bu yüzden çocuğunuz için seçeceğiniz okulun vizyonu çok önemlidir. Çocuklarımızı yarına hazırlayacak ve onların geleceğini şekillendirecek okulun, geleceği doğru anladığını, bugünün ihtiyaçları ile geleceğin beklentileri arasında doğru bir köprü kurabildiğini gösterdiği bir vizyonu ve yaklaşımı olmalıdır. Bu vizyon ve yaklaşım, güçlü değerlerle desteklenmeli, gerçekçi ve anlamlı hedefler üzerinde yükselmelidir.

Güçlü Kurumsal Yapı

Eğitim son derece ciddi bir iştir. Bu nedenle seçeceğiniz eğitim kurumunun güçlü, açık ve güven veren bir kurumsal yapısı olması elzemdir. Okul; büyüme stratejisi, eğitim modeli ve kalitesi, yarına yönelik yatırımları açısından sağlam bir kurumsal temel üzerine oturmalıdır. Bu kurumsal yapı, tecrübeli ve yetkin bir idari kadro tarafından esnek ve yenilikçi bir anlayışla yönetilmelidir. İdari kadro hem eğitim hem de işletme bilgisi anlamında tecrübeli, yetkin ve kendini geliştirmeye kararlı olmalıdır.

Öğretmen, Öğretmen, Öğretmen...

Şu bir gerçek ki eğitim hayatının en büyük biçimlendirici faktörü öğretmenlerdir. Çocuğunuzla sizden daha fazla zaman geçirecek, onun geleceğini şekillendirecek kişiler olan öğretmenler öncelikle tecrübeli birer eğitimci olmalıdır. Bu tecrübe sadece yerel boyutta kalmamalı, küresel gereklilikleri de kucaklayan bir tecrübe olmalıdır. Öğretmenler bir yandan eğitmen fonksiyonunu icra ederken diğer yandan birer yönlendirici, mentor ve kolaylaştırıcı olarak çocuklarınızın kendi yaratıcılığını ortaya çıkarmalarına yardımcı olmalıdır. Sürekli değişen ve gelişen bir dünyada öğretmenler de sürekli gelişime ve yenilikleri küresel ölçekte takip etmeye açık olmalı, bu yönde sürdürülebilir bir gelişim felsefesini benimsemelidir.

Dünya Vatandaşları Yetiştirmek

Farklı Boyutlarda Başarı

Çocuklarımızı yarınlara hazırlayacak okul, başarıyı da geniş bir perspektifte tanımlayabilmelidir. TEOG, LYS/LGS gibi yerel sınavlarda güçlü bir başarının yanı sıra, yurt dışında eğitim görmeye hazır öğrenciler yetiştirebilmelidir. Bunun için yerli ve yabancı iş ortakları ve kurumlar ile etkili işbirlikleri kurmalı ve ulusal ve uluslararası eğitim dünyasının öncü ve lider bir parçası olarak konumlanabilmelidir.

Farklılıkların Zenginliği

Yarının güçlü karakterlerini eğitecek olan okulda her türlü farklılığa, farklı düşünceye saygı duyulmalı ve bu farklılıkların çeşitliliğinden doğan zenginlik değerlendirilmelidir. Ayrıca okul, güvenli bir eğitim ortamı oluşturarak her öğrencinin kendini ifade edebildiği, ortaya koyabildiği bir atmosfer yaratabilmelidir. Farklı bireylerin farklı öğrenme tarzları ve güçlü özellikleri olabileceğinin farkında olmalı, yapılandırılması buna yönelik bir eğitim sistemi ortaya koymalıdır.

Eğer tüm bu yaklaşımlar sizin için de önemliyse, sizleri ide okullarına bekliyoruz. ide okulları; güçlü kurumsal yapısı ve yenilikçi eğitim sistemiyle farklılıklara saygı duyan güvenli bir eğitim ortamı yaratır. Bu ortamda çocuklarımızın kendilerini ifade edebilmelerini ve her birinin farklı öğrenme tarzlarına uygun bir eğitim alabilmelerini sağlar. ide okulları her biri alanında uzun yılların getirdiği tecrübeye sahip olan ve Türkiye'nin önde gelen eğitimcilerinden olan idari ve öğretmen kadrosu ile çocuklarımızı yarınlara en güçlü biçimde hazırlar. Gerek ulusal gerekse uluslararası anlamda başarıyı önemseyen ide okulları, öğrencilerini her türlü sınavda etkin performans göstermek üzere hazırlar. ide okullarında hem siz hem de çocuklarınız geleceğe güvenle bakabilirsiniz.



ARKADAŞINA GÖNDER
Çocuğunuza okul seçerken dikkat!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA