Dondurmayı 187 derecede boncuk gibi dizdi gençleri hedefledi

Eksi 187 derecede şoklanan ABD merkezli boncuk dondurma Minimelts'i Türkiye'ye getiren iki yatırımcı Doğu Avrupa'da da büyümeyi hedefliyor

Dünyanın en soğuk dondurması unvanına sahip, eksi 187 derecede şoklanıp eksi 40 derecede bekletilen Minimelts, Türkiye'de 94 noktada satışa başladı. İçinde hava barındırmadığı için bakteri üremesine izin vermeyen ve doğal aromalardan oluşan markanın üretimi İstanbul'da bin 800 metrekare bir alanda yapılacak. Yatırımcılardan Alpaslan Dağoğlu, fabrika için 4 milyon dolar yatırım yaptıklarını 2010 sonunda 300 noktaya ulaşacaklarını ifade etti.

RUSYA'YA FABRİKA KURUYOR

Dağoğlu'na göre Minimelts, devlerin oyuncu olduğu dondurma pazarına rakip olarak girmiyor. Onun hedef kitlesi alışveriş merkezleri ve caddeler, bir de dondurmayı alır almaz elinde tüketenler. Çünkü Minimelts bir kez çözüldüğü zaman yeniden dondurulma özelliğine sahip değil. İçinde hava barındırmadığı ve - 40 derecede saklandığı için ev içi tüketime de uygun değil. Türk halkının damak tadını belirlemek ve ona göre çeşit oluşturmak için Danone ile bir çalışma yaptıklarını belirten Dağoğlu, bu çalışmalar sonucunda ortaya 10 farklı çeşit dondurma çıktığını söyledi. Türkiye ve Doğu Avrupa'da Minimelts'in üretim ve dağıtım hakkını aldıklarını belirten Dağoğlu, Moskova'da 2010 yılında 2 milyon dolarlık yatırımla dondurma fabrikası kuracaklarını söyledi. Türkiye'de Maraş dondurması dışında yenilen dondurmaların büyük bir bölümünün krema olduğunu dile getiren Dağoğlu, "4 lira fiyatla çıkıyoruz. Bu 3 top dondurma fiyatı ama iddialıyız" dedi.
BİZE ULAŞIN