Alman çıtır piliçler test edildi Türkiye'den dünyaya yayılacak

Almanların yarım asırlık kızarmış tavukçusu Wenerwald, 80'li yıllarda geçirdiği mali sıkıntılardan sonra yeniden toparlandı ve dünyaya tekrar Türkiye üzerinden açıldı

Kaan Bilbay adlı bir girişimci, herkesin peşinde olduğu, Almanya'da kızarmış tavuğun simgesi fast food zinciri Wienerwald'ı Türkiye'ye getirdi. Farklı bir konseptle açılan 54 yıllık markanın müdavimleri ikoncanlar Eda Taşpınar, Ivana Sert ve Çiğdem Kayalı... Şimdi diyeceksiniz ki; "Bu ikoncanlar bir ekonomi sayfalarında olmadıkları eksikti." Ekonomi sayfalarına da girdi, çünkü bu haftaki konumuz Almanların ünlü tavukçusunun en sadık müdavimleri arasındalar. Wienerwald'dan tavuk alanlar arasında Yurdal Sert, Can Akçay, Cem Cantaş, Çiğdem Kayalı gibi iş ve cemiyet dünyasından da birçok isim var. Ataşehir'deki 50 metrekarelik dükkana her gün böyle ünlü isimlerin girip çıktığını duyunca nedir bu Wienerwald diye araştırdım.

HEDEFİ AYDA 500 BİN PİLİÇ SATIŞI

Krizden dolayı fast food ve ucuz yiyeceklerin öne çıktığı bir dönemde Almanların kızarmış tavuk ve patatesinin simgesi Wienerwald sessiz sedasız Türkiye girmiş. Yarım asırlık Wienerwald, Japonya dahil 13 ülkeye yayılıp 1.551 restoran, 30 bin çalışan ve günlük 300 bin müşteri sayısına ulaştıktan sonra 1980'li yıllarda problemler yaşamış. 2007 yılında torunların dümene geçmesiyle toparlanan Wienerwald, dünyaya ilk olarak 1 milyon euroluk yatırımla Türkiye pazarından açılmaya karar vermiş. Wienerwald, İstanbul'da açılan Ataşehir ve Levent şubelerine halen inşaatı süren Bursa Korupark, İstanbul Nişantaşı ve Bağdat Caddesi şubelerini de ekleyerek Ağustos 2009 sonu itibariyle toplam 5 şube açmayı planlamış. Wienerwald Türkiye, 5 yılda 108 noktada, ayda 500 bin adet piliç satmak ve çevirme piliçte Türkiye'nin de en önde gelen markalarından birisi haline gelmeyi hedefliyor.

YAĞ KULLANILMADAN SICAK HAVAYLA PİŞİRİLİYOR
Özel olarak yetiştirilen tavukları ve pişirme teknikleriyle dikkat çeken Wienerwald ürünlerinin en önemli özelliği "yağsız" olması. Hiç yağ kullanılmadan sıcak hava sistemiyle pişirilen tavuklar, özel bir marinasyon tekniğiyle pişirilmeye hazırlanarak, sulu ve çıtır hale getiriliyor. Özel makinelerde "hava kızartma" yöntemiyle pişirilen mönüde tavuğun yanı sıra kanat, yine yağsız pişirilen patates kızartması, pilav alternatifleri de bulunuyor. Wienerwald 2009 yılının sonuna kadar Türkiye'de 12 noktada açılması bekleniyor.
BİZE ULAŞIN