Son 15 yıla kadar Türkiye'de gıda sektöründe teknolojik üretimlerin söz konusu olmadığını ifade eden Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elif Çoban daha önceki dönemlerde Türkiye'nin ne ekonomik politikalarının yani ithalat ve ihracat rejimlerinin ne de Türkiye'deki tüketim alışkanlıkları ve de sermaye birikiminin bu süreci desteklemediğini söyledi. Çoban gıda sektöründe 25 yıldaki gelişim süreci ile ilgili olarak şunları söyledi: "Tüketici talepkar değildi. Özellikle son 10 tüketiciler dünya ile entegre olarak ve dünyadaki lezzetleri tanıyarak daha talepkar olmaya başladı. Değişen tüketici taleplerini gören, dünyayı iyi takip eden ve teknolojik yatırımlarını dünya ortalamasının üzerine taşıyan firmalar büyüdü ve ataklarını sürdürdü. Gelinen noktada Türkiye şu an dünyada en iyi teknolojileri kullanılan çok başarılı üreticiler var. Çikolata ve bisküvi sektöründe çok büyük gelişmeler var. Dünyanın en iyi teknolojileri Türkiye'de. Dünyayı şaşırtmaya devam ediyoruz." Çoban, "Bizim çocukluğumuzda, çikolata ulaşılamayacak derecede lüks sayılırdı, üstelik çikolatalar şu anki kadar lezzetli ve kaliteli değildi" dedi.