Başbakan'ın 'Herkes bir işçi alısın' önerisine et üreticileri olarak destek verdiklerini belirten Erzurumlu işadamı Mehmet Emin Arslan, "The butcher Shop & Steakhouse Kasap ve Restaurant' konpseptinde iki yılda açacağımız 100 şube ile bin kişiyi işe alacağız" dedi. Et Üreticileri Birliği (ETBİR), Tüm Restaurantlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) ve Sağlıklı Gıda Platformu Derneği üyesi de olan Arslan, et fiyatlarındaki artışın hizmet sektöründe sıkıntılara neden olduğunu belirterek, "Kırmızı et, hizmet sektöründe en büyük zincir halkalardan biri. Bu halkanın kopması, büyük iflaslara gidecek" dedi. Halkın at, eşek, kaçak ve sağlıksız et yemesinin önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, "Sahtecilik insanlara domuz eti yedirmeye kadar uzandı. Büyük marketlerde dahi içeriğinde et olmayan tavuk kemiği, böbrek yağı ve katkılarla salam, sucuk, sosis, gibi ürünler 5 TL'ye satılıyor" diye konuştu.