Türkiye'de üç ayrı fabrikada ürettiği gıda ürünlerini 80'den fazla ülkeye ihraç eden Tamek, bu yıl 60'ıncı yaşını kutluyor. 1955'te Bursa'nın Demirtaş ilçesinde Mehmet Sipahioğlu tarafından kurulan Tamek, Türkiye'de ilk ketçap, domates suyu, meyve suyu hazır yemek ve dolma üretimi gerçekleştiren şirket olarak tanındı. 45 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapan Tamek, bugün 850 kişiyi istihdam ediyor. Özellikle nektar ve yüzde 100 meyveli içecek segmentlerinde yeni ürünler geliştirerek büyümeyi hedefleyen şirket, portföyünü de sürekli genişletiyor. "Tamek'se koy sepete" sloganıyla akıllara kazınan şirket, gıda grubunda 75 bin, meyve suyunda ise 430 bin tonluk yıllık üretim kapasitesine sahip.