Peynir
satış şartlarıyla yapılan düzenlemenin yankıları sürüyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptığı açıklamada yeni düzenlemeleri içeren tebliğin öngördüğü sıcaklık, muhafaza ve nakliye gibi teknik ve hijyenik şartların sağlanması durumunda peynirin her yerde satışa sunulabileceğini açıkladı. Peynirlerin muhafaza, taşınması ve piyasaya arz edilme sürecinde 10 santigrat derecenin altında tutulmasının zorunlu hale getirildiği ifade edilen açıklamada, "Bu hükmün pazar vb yerlerde peynir satılmasına engel oluşturmamaktadır" değerlendirmesine yer verildi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, peynirle ilgili yeni düzenlemeleri içeren ve gelecek yıl başından itibaren yürürlüğe girecek tebliğin şartlarının maliyetleri yükselterek peynir fiyatını artıracağını ileri sürdü.