Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri

Kimi zehirli, kimiyse içinde birçok bakteri ve virüs bulundurduğu için sağlığı tehdit ediyor. Ancak buna rağmen dünyanın farklı köşelerinde insanlar bu yiyecekleri yemeye devam ediyor. İşte dünyanın en tehlikeli 10 yiyeceği...

  • 1
  • 10
Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri
Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri

Kaju fıstığı

Brezilya'ya özgü bu fıstık da aslında tehlikeli yiyecekler arasında. Bu lezzetli çerezin bilinmeyen bir özelliği çiğ haliyle zehirli sarmaşıklarda da bulunan ve insan sağlığını tehdit eden bir kimyasal içermesi. Sakın çiğ olarak tüketmeyin!

  • 2
  • 10
Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri
Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri

Mürver bitkisi

Tüm dünyada yaygın olarak yetişen ve son derece lezzetli görünen mürver bitkisinin yaprakları ve meyvelerinin çekirdekleri siyanür içeriyor. Tam olarak olgunlaşmadan ve pişilmeden yenirse çok tehlikeli olan bu bitki uygun kullanımında ise grip virüsü için en güçlü savaşçılardan biri haline geliyor.

  • 3
  • 10
Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri
Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri

Manyok (Tapyoka)

Güney Amerika ülkelerine özgü ve bu bölgedeki gelişmekte olan ülkelerde sıklıkla tüketilen, besleyici içeriklere ve dayanıklı nişastaya sahip bu kök bitkinin kusuru ise iyi pişirilmediği zaman siyanür üretip yiyen kişiyi zehirlemesi.

  • 4
  • 10
Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri
Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri

Kan midyesi

Güneydoğu Asya'da toplanan bu midyeler isimlerini yumuşak dokularındaki kırmızı hemoglobin sıvısından alıyor. Çok düşük oksijenli alanlarda yaşayan ve hepatit A ve E içeren virüs ve bakterilerle beslenen bu midyeler dizanteriye yol açabiliyorlar.

  • 5
  • 10
Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri
Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri

Sannakji (Canlı ahtapot)

Güney Kore ve Japonya'da popüler olan Sannakji henüz ölmüş ama kolları hala hareket ederken servise sunulmuş ahtapot demek. Yılda 6 kişinin boğularak ölmesine sebep olan bu yemeği tüketmek gerçekten de cesaret istiyor.

  • 6
  • 10
Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri
Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri

Pangium edule (Futbol topu meyvesi)

Malezya'ya özgü bu lezzetli meyve doğru şekilde hazırlanmadan tüketilirse hidrojen siyanür içeriyor. Hazırlık süreci ise epey zahmetli: Çekirdekleri kabuklarını çıkarıp haşlamak, muz yaprağıyla ve külle birlikte toprağa gömmek ve 40 gün bekletmek!

  • 7
  • 10
Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri
Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri

Hákarl

İzlanda'ya özgü Hákarl adındaki bu yemek Grönland köpek balığından yapılıyor. Bu köpek balıklarının böbrekleri idrar yolu bulunmuyor. Bu yüzden vücutlarındaki bütün toksinler derilerine ve etlerine geçmiş oluyor. Hákarl, 5-6 ay süren bir fermantasyon sürecinden sonra tüketiliyor ancak güvenliği yine de tartışılır...

BİZE ULAŞIN