geri
Sabah
  • Haberler
  • Yazarlar
  • Son Dakika
  • Arama
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Finans
  • Apara
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Dünya
  • Seyahat
  • Canlı Borsa
  • Hava Durumu
  • Bulmaca
  • Kobi
  • Eğlence
    1. Oyun
    2. Bilmeceler
    3. Bulmaca
  • Diğer
    1. Teknoloji
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Memur
    5. Otomobil
    6. Eğitim
    7. Çevre
    8. Emlak
    9. Bilmeceler
  • Galeri
    1. Türkiye
    2. Yaşam
    3. Dünya
    4. Magazin
    5. Spor
    6. Turizm
    7. Kültür Sanat
    8. Sinema
    9. Emlak
    10. Otomobil
    11. Teknoloji
    12. Eğitim
    13. Alışveriş
    14. Sağlık
  • Sabah TV
    1. Haber
    2. Spor
    3. Medya
    4. Yaşam
    5. Sağlık
    6. Programlar
    7. Sabah TV On Hayat
    8. Diziler
    9. Ziraat Türkiye Kupası
  • Video Galeri
    1. Yaşam
    2. Dünya
    3. Spor
    4. Medya
    5. Sağlık
    6. Komik
    7. Hayvanlar Alemi
  • Ekler
    1. Cumartesi
    2. Pazar
  • Şans Oyunları
    1. Milli Piyango
    2. On Numara
    3. Sayısal Loto
    4. Şans Topu
    5. Süper Loto
  • Astroloji
  • Televizyon
  • e-Gazete
  • BİZE ULAŞIN KÜNYE
Haberler Galeri Bu besinlere dikkat! Bu şekilde tüketildiğinde zehir saçıyorlar!
Giriş Tarihi: 20.05.2021 15:09 Güncelleme Tarihi: 20.05.2021 15:19

Bu besinlere dikkat! Bu şekilde tüketildiğinde zehir saçıyorlar!

Bazı besinlerin yanlış tüketimi adeta zehir saçıyor. Uzmanların açıklamalarına göre, bazı besinler doğru pişirilmediğinde ve doğru tüketilmediğinde faydadan çok zarar sağlıyor. İşte asla çiğ tüketmemeniz gereken besinler…

ABONE OL
Bu besinlere dikkat! Bu şekilde tüketildiğinde zehir saçıyorlar!

Bu besinlere dikkat! Bu şekilde tüketildiğinde zehir saçıyorlar!

SOSİS

Sosisli sandviçlerde yarı pişirilmiş sosisler aslında sağlığımız için son derece tehlikelidir çünkü çiğ sosiste listeria bakterisi bulunur. Bu tehlikeli bakteri sindirim sistemini bozarak zehirlenmeye neden olabilir. Bu ihtimali ortadan kaldırmam tek yolu ise sosisleri iyi bir şekilde pişirmektir. Uzmanlar, sosisi çiğ bir şekilde tüketmekten kaçınmanız gerektiğinin altını çiziyor.

Bu besinlere dikkat! Bu şekilde tüketildiğinde zehir saçıyorlar!

Bu besinlere dikkat! Bu şekilde tüketildiğinde zehir saçıyorlar!

FASULYE

Çiğ fasulye, pişirilerek çıkarılması gereken zararlı tatsız bir toksin içerir. Kırmızı ve böbrek fasulyesi özellikle toksiktir, ancak diğer tipler de zehirlenme riski taşır. Fasulyeleri kaynatmadan içerisinde bulunan toksinler yok edilemez...

Bu besinlere dikkat! Bu şekilde tüketildiğinde zehir saçıyorlar!

Bu besinlere dikkat! Bu şekilde tüketildiğinde zehir saçıyorlar!

MANYOK

Manyok, gelişmekte olan dünyada yarım milyardan fazla insan için temel bir diyet sağlayan önemli bir besindir. Ancak manyokun yanlış hazırlanmasının, akut zehirlenmelere, kısmi felce veya hatta ölüme neden olacak kadar zehirli olabileceğini unutmayın.

  • SON DAKİKA