Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

  • Çarşamba 12.09.2018
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Rengarenk, fermante edilmeye hazır kozalar.

Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Her bir kozanın içinde yaklaşık 25-30 arası kakao tohumu bulunuyor.

Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Bu tohumlar ise beyaz posa ile kaplı...

Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Tohumların ayıklanmış hali

Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Tohumların iç kısmı...

Kakao tohumlarının içi genelde mor ancak beyaz da görmek mümkün.

Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Bu tohumlar muz yapraklarıyla kaplı bir ahşap bir palete alınıyor. İdeal bir çikolata tadı için tohumların burada yaklaşık 7 gün durması lazım.

Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

10 gün boyunca güneşte kurutma vakti...

7 gün bekleyip mayalanan tohumların beyaz posası sıvıya dönüşüyor. Bu sıvıya dönüşen posa da çekirdeklere kahverengi rengini veriyor.

BİZE ULAŞIN