Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

  • 3
  • 20
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...
  • 4
  • 20
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Rengarenk, fermante edilmeye hazır kozalar.

  • 5
  • 20
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Her bir kozanın içinde yaklaşık 25-30 arası kakao tohumu bulunuyor.

  • 6
  • 20
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Bu tohumlar ise beyaz posa ile kaplı...

  • 7
  • 20
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Tohumların ayıklanmış hali

  • 8
  • 20
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Tohumların iç kısmı...

Kakao tohumlarının içi genelde mor ancak beyaz da görmek mümkün.

  • 9
  • 20
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Bu tohumlar muz yapraklarıyla kaplı bir ahşap bir palete alınıyor. İdeal bir çikolata tadı için tohumların burada yaklaşık 7 gün durması lazım.

  • 10
  • 20
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

10 gün boyunca güneşte kurutma vakti...

7 gün bekleyip mayalanan tohumların beyaz posası sıvıya dönüşüyor. Bu sıvıya dönüşen posa da çekirdeklere kahverengi rengini veriyor.

BİZE ULAŞIN