İyi bir aşure nasıl yapılır?

İyi bir aşure nasıl yapılır?

Muharrem ayının tatlısı daha iyi ve lezzetli bir aşure yapmaya ne dersiniz?

İyi bir aşure nasıl yapılır?

MALZEMELER: 2 su bardağı dövme buğday, Yarım su bardağı kuru fasulye, Yarım su bardağı nohut, 50 gr.kuş üzümü, 50 gr.izmir üzümü, 2-3 adet kuru incir, 1 çay bardağı dut pekmezi, 4-5 adet kuru kayısı (islimsiz,kayısı çiri), Yarım portakal kabuğu, Yarım ayva, 7-8 adet karanfil, 1adet 10 cm. kadar çubuk tarçın, 1 adet elma, Bir çay kaşığıtuz (tepeli olmasın,silmeden biraz fazla olsun), Damak tadınıza göre şeker...

İyi bir aşure nasıl yapılır?

HAZIRLANIŞI: Akşamdan ıslağa koyduğunuz dövme,fasulye ve nohutu sabah suyunu süzerek düdüklü tencereye alın. Bir elmanın üzerine karan filleri batırıp aşurenin içine atın.

İyi bir aşure nasıl yapılır?

Üzerine bir karışa yakın çıkacak kadar su ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kefini alıp, ağzını kapatın.

İyi bir aşure nasıl yapılır?

En az bir buçuk saat altı kısık olarak pişirin. Buğdayın iyice açılması lazım. Yoksa suyu özlü olmaz. Üzümleri bir cezveye alıp üzerine sıcak su koyun ve 5 dakika kadar kaynatın.

İyi bir aşure nasıl yapılır?

Bu sayede kirli suyunu verecek ve aşureyi mat bir renge dönüştürmeyecek. Bundan sonraki aşamada aşure sık sık karıştırılacak. Aksi halde hemencecik dip tutacaktır.

İyi bir aşure nasıl yapılır?

Üzümleri tencereye, portakal kabuklarıyla beraber ekleyip, beş dakika daha pişirin. Şimdi küçük doğradığınız ayva, incir ve kayısıyı ekleyin.

İyi bir aşure nasıl yapılır?

Bir çay bardağı kadar pekmezi şekeri ve çubuk tarçını bu esnada ilave edin. Şekeri azar azar katın.

BİZE ULAŞIN