Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Buz yol kamyoncusu Tolga Karel

Geçen haftanın en ilginç magazin haberlerinden biriydi. Ünlü oyuncu Tolga Karel, ABD'de yaşamaya başladıktan sonra TIR şoförü olmuştu. Hemen herkes olaya dudak büküp 'Nereden nereye, oyunculuktan şoförlüğe' tarzında, Tolga'nın son durumunu hakir gören, hafiften aşağılayıcı yorumlara girişti. Oysa TIR şoförlüğü; dünyanın en zorlu, en çok maharet gerektiren mesleği olduğu gibi Tolga'nın direksiyon salladığı Kanada ve Alaska bölgesi ise 'sürücülüğün cehennemi' olarak nitelenen aşılması imkansız yolları barındırıyordu. Nereden mi biliyorum? History Channel'da yıllardır tek bölümünü kaçırmadığım 'Buz Yol Kamyoncuları' adlı belgeselden. Adamlar ağır yükleri o zorlu geçitlerden aşırabilmek için kışın buz tutan göl ve nehirlerin üzerinden geçiyorlar. Bazen suyun üzerini kaplayan buz öyle inceliyor ki, sürücüler her an şoför mahallinden atlayabilmek için kapıları açık şekilde bir ayakları dışarıda gidiyorlar.
Tolga Karel, geçen hafta Kanal D'deki '2. Sayfa' programına ABD'den telefon bağlantısı ile katıldı. O bölgede TIR sürebilmek için 16 ayrı sınavdan geçerek lisans alınması gerektiğini belirtti.
Tolga'nın 'düşmediğini', tam aksine 'seviye atladığını' anlayabilmek için, ünlü oyuncunun yeni mesleğine dudak bükenleri, o belgeseli izlemeye davet ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA