Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bizi biz yapan şarkılar

Geçen hafta Kıraç'ın 'Beni Ben Yapan Şarkılar' isimli albümünden yola çıkarak, hayatımda yer eden, beni derinden etkileyen şarkıların bir listesini yapmış, okurlarımıza da "Peki sizi siz yapan şarkılar hangileri?" diye sormuştum. Müthiş listeler geldi. İşte içlerinden ikisi:
"Baş kaldırmadık, sabırla öğrendik 'Acılara Tutunmak'ı Ahmet Kaya'dan... İlhan İrem'in bütün şarkılarını sığdırdık 'Koridor'daki 'Anılar'a... 'Böyle Ayrılık Olmaz', 'Yolcu Yolunda Gerek' dediler geldik 'Ta Uzak Yollardan' Nilüfer'le... Mirkelam'la koştuk 'Her Gece', 'Hatıralar' sokağında... Art arda kaç kere dinlenirdi 'Cemalım', onlarca kere dinledik, 'Gün Ola Harman Ola' Anadolu rock Erkin Baba'dan... 'Ölünce Sevemezsem Seni' demedik mi Ayna'ya her bakışta... 'Bir Kuş Kondu Parmağıma' bir kaseti önlü arkalı aynı şarkıyla doldurmanın adı mıydı Ezginin Günlüğü'nde bilmiyorum ama benim günlüğümde öyleydi... Barış Manço'dan 'Ben Bilirim' sevmeyi, sakın 'Gülme Ha Gülme...' Edip Akbayram'dan 'Gittin Gideli', 'Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme', Çelik'ten 'Hercai', 'Dilberim...' Sertab'dan 'Gel Barışalım Artık', Niran Ünsal'dan zorlu vedalara 'Zorlu Sevdam', Orhan Baba iyi söylüyor ama illa ki Neşe Karaböcek'ten 'Seni Buldum Yaa...' Biraz huzursükunet istiyorsan Figenç Genç'ten 'Nazende Sevgilim', Kazım Koyuncu gibi bir final 'İşte gidiyorum...' (Hiç bir şey almadan bir şey vermeden...) Gitti işte... Ehh, artık Queen'den bir Bohemian Rhapsody patlatabiliriz sanırım. Beni ben yapar mı bilmem de, beni benden alırlar." (Ramazan Budaklar)
"Merhaba Yüksel Bey, bütün şarkıları severek dinliyorum. Ancak dinlemekten hiç vazgeçemeyeceklerimden size birkaç tane liste yapayım:
'Benzemez Kimse Sana' (Özellikle Müzeyyen Senar'dan), 'Ben Yoruldum Hayat', 'Yorgun Yıllarım', 'Duyanlara Duymayanlara', 'Ben Seni Sevdiğimi', 'Göklerde Kartal Gibiyim', 'Minnet Eylemem', 'Dertliyim Kederliyim', 'Konuşsana Bir Tanem', 'Sil Baştan', 'Yalnızlar Treni', 'Ölünce Sevemezsem', 'Kum Gibi', 'Eller Kadir Kıymet Bilmiyor Anne', 'Bir Yemin Ettim', 'Duvardaki Resmin', 'Mezarımın Taşına', 'Kış Masalı', 'Fettan Gözlerin', 'Kimseye Etmem Şikayet'...
Yüksel Bey, gerçekten 'Müzik ruhun gıdasıdır' diye boşuna söylememiş atalarımız." (Haluk Zırh)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA