Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Vicdan taksimetresi açık olunca...

"Dünyayı Temel gibiler kurtaracak..." Bu söz İsveçli bir bankacıya ait. Neden böyle söylediğini, belki haber bültenlerinde izleyip öğrenmişsinizdir.
İzlemeyenler için anlatayım:
Ömer Temel, İsveç'te taksicilik yapan bir Türk. Aracına aldığı kişiyi havaalanına götürmek için yola çıkıyor ama müşterisi bir anda cüzdanını evde unuttuğunu fark ediyor. Eve dönüp içinde kredi kartlarının bulunduğu cüzdanını alsa, uçağını kaçıracak. Bizim Ömer Temel, "Durun" diyor, "Benim kredi kartımı alın. Şifresi de şu... Dönüşte bana iade edersiniz." Bankacı, Ömer sayesinde uçağına yetişip o çok önemli toplantısına katılabiliyor.
Dönüşte Ömer, müşterisini havaalanından alıyor. Bankacı, taksiciye 30 bin kron (yaklaşık 18 bin lira) vermek istiyor, bizimki onu da almıyor.
İşte bankacı o yüzden diyor ki, "Bunu hiçbir İsveçli yapmazdı. Dünyayı Temel gibiler kurtaracak."
Malum, bu aralar bazı taksiciler, turistleri dolandırdıkları hatta gasp ettikleri için gündeme gelip duruyor. Hepsine karşılık gelir mi bilmem ama Ömer Temel'in hikayesini ibret olsun diye bir de ben anlatayım istedim. Belki taksici dostlarım, aralarındaki çürük yumurtaları ayıklamak için bu yazının kupürünü araçlarına ya da taksi duraklarının duvarlarına asarlar diye düşündüm.
Yolunuz ve vicdan taksimetreniz hep açık olsun cefakar taksici dostlarım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA