Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Müzıik dünyasından yardım kampanyasına tam destek

Covid 19 sebebi ile devletimizin başlattığı 'Biz Bize Yeteriz Türkiye'm' adlı yardımlaşma kampanyası bir kez daha gösterdi ki, tüm farklılıklarımıza rağmen toplum olarak zor günlerde birleşmeyi ve yardımlaşmayı gerçekten iyi başarıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve ilk bağışçısının da kendisi olduğu kampanyaya, müzik camiası da kayıtsız kalmadı. Art arda gelen bağışlar hem moralleri yüksek tutuyor, hem de bu zor zamanlarda birilerine yardımcı olmanın hazzını yaşatıyor. Bazı isimler bağışlarını sosyal medyadan duyururken, bir kısım sanatçı da internet üzerinden gerçekleşen canlı konserlerini sponsorlu yapıp gelirlerini de bağışlama kararı aldı. Tüm işlerinin iptal olmasına rağmen müzik camiasının gösterdiği bu duyarlılık takdire değer... Tabii ki sadece onlar değil, toplumun her kesimi bu kampanyaya katkıda bulunuyor. Birçok muhabir arkadaşımız da çorbada tuzları olsun diyerek SMS yolu ile kampanyaya destek verdi. Müzik camiasının yardım konusunda çok çabuk harekete geçmesi, sanatçı ruhlarının ne kadar hassas olduğunun da göstergesi. Tabii bunlar yaşanırken bazı sanatçılar da mahalle baskısı nedeniyle, yaşanan bu gelişmeyi duymazlıktan geliyor. Ama unutmamak gerekir ki böyle dayanışma günlerinde vakit 'sen, ben' yerine 'biz' deme vaktidir. Yine unutmamak gerekir ki, bu mevkiler ve bu şöhretler bugün yardımda bulundukları halkın sayesinde olmuştur. Bunu bilen ve hakkını verenleri alkışlıyor, tüm müzikseverleri de bu kampanyaya gönülden desteğe davet ediyorum. Biz bize yeteriz Türkiye'm.

Eski şarkısına klip çekip koronaya 'Makas' attı
Müzik dünyamızı da etkileyen koronavirüs nedeni ile birçok yerli ve yabancı şarkıcı, albüm ve single çıkış tarihlerini belirsiz bir zamana bıraktı. Bu olumsuz duruma ilk çare Tuğba Özerk'den geldi. Özerk, 11 yıl önce yayınlamış olduğu 'Makas' şarkısına klip çekti ve Avrupa Müzik etiketi altında tüm dijital platformlarda yayınladı. Sözlerini benim de çok sevdiğim değerli dostum Habil Ceyhan, bestesini ise Murat Güneş yapmış. Belki müzikteki bu kısır döngü sanatçıların eski klipsiz hitlerine de klip yolu açar. Hatta sosyal medyada fanları Hande Yener ve Hadise'yi de sıkıştırmaya başlamışlar bile eski şarkılara klip çekmeleri konusunda.

SELDA BAĞCAN KİMLERİ DİNLİYOR?

BELLA CIAO
MILVA

HASTA SIEMPRE
NATHALIE CARDONE

MAMA
CONNIE FRANCIS

BENİ UNUTMA
CENK EREN

PAMUK İPLİĞİ
SERENAD BAĞCAN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA