Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

İftara uygun hafif lezzetler

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, iftar davetleriniz için alternatif olabilecek dört adet tarife yer veriyorum. Başlangıç olarak, patlıcan beğendi çorbası, ana yemek olarak hindi bonfile sarma, yanına armut patates ve tatlı olarak serin serin yiyebileceğiniz mozaik pasta topları. Şimdiden hepinize afiyet olsun.. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tradresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

BEĞENDİ ÇORBASI

1 adet konserve közlenmiş patlıcan veya 2 adet közlenmiş bostan patlıcan
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi rendesi
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Tereyağı eritilip un kavrulur, közlenmiş patlıcanlar eklenip kavrulmaya devam edilir. Ardından yavaş yavaş süt eklenir ve yedirilir. Beğendi et suyu ile açılır, baharatlar eklenir, kıvamına göre kaynar su eklenip servis edilebilir.

SEBZELİ HİNDİ BONFİLE SARMA

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1.5 su bardağı dilimlenmiş mantar
1 adet kırmızı kapya biber
500 gr. baby ıspanak
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Tuz, taze çekilmiş karabiber
4 adet hindi bonfile
8 dilim kaşar peyniri
3 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:
Öncelikle piyazlık doğranmış soğan, mantar, kapya biber ve sarımsağı soteleyelim. İçine en son ıspanakları ilave edelim. Tuz, karabiber ile lezzetlendirelim. Hindi bonfileyi ortadan ikiye ayıralım, büyük bir parça elde edelim. Poşetin arasına koyalım ve iyice dövelim. İncecik olan filetonun içine sebzeleri ve İkişer dilim kaşar peynirini koyup rulo halinde saralım. Kürdan ile tutturalım. Teflon tavada tereyağını eritelim. Hindi sarmaları arkalı önlü mühürleyelim. Hindi sarmaları bir fırın kabına alalım ve tavaya biraz kaynar su döküp hindiden kalan tüm lezzeti alıp sos olarak hindilerin üzerine gezdirelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim.

ARMUT PATATES

500 gr. patates (haşlanmış)
1 su bardağı rende kaşar peyniri
1 adet yumurta
Maydanoz
Un (ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olacak şekilde)
Tuz

İÇİ İÇİN:
100 gr. dana kıyma
1 çorba kaşığı ceviz
1 büyük soğanın yarısı
Tuz

BULAMAK İÇİN:
Mısır unu

KIZARTMAK IÇİN:
Ayçiçek yağı

YAPILIŞI:
Patatesli köftenin tüm harcı karıştırılır. İçi için; rendelenmiş soğan kavrulur, kıyma ilave edilir, ardından ceviz eklenir. Patatesli harçtan orta büyüklükte bir parça kopartılıp içine kıymalı harçtan koyularak kapatılıp yuvarlanır. Mısır ununa bulanır. Ucundan uzatılarak armut şekli verilir. Arzu edilirse erişte, makarna ya da tel şehriye kızartılıp armut sapı şeklinde takılabilir. Mısır ununa bulanmış köfteler geniş bir tencerede kızartılır.

MOZAİK PASTA TOPLARI

300 gr. petibör bisküvi
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ceviz veya fındık

SOSU İÇİN:
1 portakalın suyu
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta

BULAMAK İÇİN:
1 portakal kabuğunun rendesi
1 avuç rendelenmiş Hindistan cevizi

YAPILIŞI:
Bisküvileri kırıyoruz, Margarini bir tavada eritiyoruz. Eriyen margarini, sütü, şekeri, kısacası diğer tüm malzemeleri bisküvilerin üzerine ekliyoruz. Ceviz ya da fındığı kırıp içine ilave edip yoğuruyoruz. Diğer yandan sos malzemesini pişirip soğutuyoruz. Mozaik pasta harcından avcumuzun içinde toplar yapıyoruz. Bu topları önce portakal sosuna, ardından portakal kabuğu rendesi ve Hindistan cevizi karışımına bulayıp bir servis tabağına alıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA