Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

En ekonomik iftar sofrası

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, uygun bütçeli ancak şık ve farklı bir iftar sofrası nasıl hazırlayabilirsiniz, sizlere anlatıyorum.
Çok kolay bulabileceğiniz malzemelerle ekonomik olarak kendinizi zorlamadan davet sofraları hazırlayabilir, misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz.
Ben bugün misafirlerim için, evdeki süzme yoğurttan bir çorba, ana yemek olarak ise tıpkı bir hünkar beğendi tadında ancak bu defa tavuklu olarak hazırlanan bir lazanya ve tatlı olarak da portakal aromalı bir sütlaç hazırladım.

YOĞURTTAN ÇORBA
Şayet buzdolabınızda süzme yoğurt varsa onunla, yoksa da kalan bir parça yoğurdunuzu süzerek elde edeceğiniz süzme yoğurt ile şahane bir çorba hazırlayabilirsiniz.
Üzerine ister çam fıstığı kavurun, ister badem.

ALTERNATİF LAZANYA
Lazanya, bilirsiniz; güzel bir bolonez sos, akışkan bir beşamel sos ve bolca mozarella ve parmesan peyniri ister. Ancak ben iç malzemesini biraz değiştirip beşamel yerine patlıcan beğendi, bolonez yerine ise tavuk sote hazırladım. Sonuç gerçekten inanılmaz oldu.

MİS KOKULU SÜTLAÇLAR YAPALIM
Sütlaç yaparken her zaman kısık ateşte olmamasına dikkat ediyorum. Bu sütlaç biraz diğerlerinden farklı. İçine eklediğimiz portakal aroması, sütlacın tadını hafifletiyor, yedikçe yiyesiniz geliyor. Ancak çok önemli bir bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum.
Portakal kabuğunu pişirmemeye özen gösterelim. Portakal kabuğunu eklediğimiz sırada altını kapatalım ki, portakal kabukları yoğun sıcaklıkla haşlanıp acı bir tat vermesin.
Bu küçük püf noktasına dikkat ederseniz, misafirlerinize çok hafif bir sütlaç ikram edebilirsiniz.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz.

EKONOMİK LAZANYA

1 kavanoz közlenmiş patlıcan
1 kaşık un
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 su bardağı süt
Tuz
TAVUK SOTE İÇİN
400 gr. sotelik doğranmış tavuk göğüs eti
2 adet biber
1 adet soğan
1 kaşık biber salçası
2 adet domates
Ayçiçek yağı
2 diş sarımsak
LAZANYA İÇİN:
1 paket lazanya
500 gr. kaşar peyniri
1 kase parmesan
1 avuç bayat ekmek kırıntısı
YAPILIŞI: Tavuk eti kendi halinde suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir, ardından soğan, sarımsak, salça ve domates sırasıyla eklenerek sotelenir. Beğendi için; bir kaşık tereyağı eritilir, un kavrulur, ardından közlenmiş patlıcan eklenir. Hafif kavrulunca yavaş yavaş süt ve Hindistan cevizi eklenir. Fırın kabına lazanyalar, haşlanmadan çiğ olarak bir kat dizilir, üzerine beğendi, onun üzerine et sote ve kaşar peyniri eklenir. Tekrar lazanya şeklinde devam edilerek kat çıkılır. En son katın en üstüne parmesan peyniri ve bayat ekmek kırıntıları serpilir. 185 derecelik fırında pişirilir.

YOĞURT ÇORBASI

200 gr. süzme yoğurt
150 gr. iyice ufalanmış ekmek içi
Et suyu
Tuz
Tereyağı
Kırmızı toz biber
Dolmalık fıstık
YAPILIŞI:
Süzme yoğurt ve ekmek içleri bir kaba koyulup karıştırılır. Homojen bir kıvam alana kadar yarım saat arayla sürekli karıştırılır. İyice karıştığı anlaşıldığı zaman üzerine kaynatılan et suyu eklenir. Yoğurt kesilmesin diye et suyu birer kepçe yavaş yavaş yoğurtlu harca yedirilir. Çorba kıvamına getirilir. Üzeri için tereyağı eritilir, fıstıklar kavrulur. Altını kapatınca, kırmızı toz biber tereyağında kavrularak çorbaya dökülür.

AROMATİK SÜTLAÇ

1 litre süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı kırık pirinç
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
Pirinçler iyice yıkanır. Daha sonra bir su bardağı suda haşlamak için derin bir kabın içine alınıp ocağın üzerine konur. Hafif diri kalan ve biraz haşlanan pirinçlerin üzerine bir litre süt, şeker ve mısır nişastası yavaş yavaş eklenir. Bir süre ara vermeden karıştırılır. Sütlaç kıvama geldikten sonra bir portakal kabuğunun rendesi sütlacın üzerine eklenir. Güveçlere veya kaselere paylaştırarak servis edilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA