Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sağlıklı lezzetler

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, benim için çok özel sağlıklı lezzetler ile sizlere sesleniyorum. Son zamanlarda sürekli olarak aynı sorularla karşılaşıyorum. Herkes "Nasıl zayıfladın İdilika? Ne yaptın, ne ettin, ne yedin, ne yemedin, spor mu yaptın, aç mı kaldın yoksa ameliyat mı oldun?" gibi sorular soruyor. Aslında glutensiz süper sağlıklı beslenip, bir de üstüne süper ötesi motivasyon kaynağı spor hocaları ile çalışarak kilolara bir daha geri gelmemek üzere veda ettim. İşte en sevdiğim sağlıklı tarifler sizlerle. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmuutfagi@ sabah.com.tradresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu ve sağlıklı sofralarda buluşabilmek dileği ile.

KİNOA SALATASI

MALZEMELER
SALATA IÇIN:
1 çorba kaşığı kinoa
1 çorba kaşığı yeşil mercimek
İsteğe bağlı 1'er çorba kaşığı esmer pirinç, irmik
1 çorba kaşığı kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı kaşığı un
1 demet roka
İsteğe bağlı yeşillikler, dereotu, yeşil salata SOS İÇİN:
1 tatlı kaşığı tercihen tane hardal
1 tatlı kaşığı bal
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Tuz
YAPILIŞI: Kinoa, yeşil mercimek ve diğer kuru malzemeler iyice karıştırılıp yıkanır. Üzerini örtecek kadar su ilave edilir, arada karıştırarak 8-10 dakikak pişirilip soğumaya bırakılır. Sos malzemeleri iyice karıştırılır. Salatada kullanılacak yeşillikler yıkanır, ince ince kıyılır. Kinoalı harca yeşillikler ve sos katılarak servis edilir.

SAĞLIKLI SMOOTHIE

MALZEMELER
1 avuç frambuaz
1 avuç çilek
1/2 muz
1 elma (suyu sıkılacak)
İsteğe bağlı nane ve/veya fesleğen
1/2 bardak su
10 adet buz
YAPILIŞI:
Önce 5 adet buz blender'da kırık hale getirilir, bardağa alınır. Daha sonra tüm malzemeler blender'da karıştırılıp bardağa dökülür.

GRANOLA VE YOĞURT

MALZEMELER
300 gr. yulaf
6 çorba kaşığı bal ya da pekmez
50 gr. tuzsuz badem
50 gr. fındık
50 gr. kabak çekirdeği
50 gr. ayıklanmış ayçekirdeği
50 gr. kuru kayısı
50 gr. incir
50 gr. kuru uzum
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı keten tohumu
YAPILIŞI: Fırın ısıtılır. Bal ya da pekmez bir kapa alınır, içi su dolu daha geniş kabın içine oturtulup ısıtılır. Badem ve fındık küçük parçalara bölünür, kuru meyveler hariç tüm malzemeler karıştırılıp fırın tepsisine yayılır. Üzerine ısınmış bal ya da pekmez dökülüp fırında 20 dakika pişirilir. Kuru meyveler küçük parçalara bölünüp karışıma eklenir. Karıştırılıp fırında 10 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca bir kutuya ya da kavanoza konur. Granola yoğurt karışımı için; 1 kase yoğurt çırpılır, üzerine 3-4 kaşık granola,mevsim meyveleri ve dilerseniz chia/mavi haşhaş/susam eklenir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA