Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

İğneyi Aleyna’ya çuvaldızı kendime

Şarkıcı Aleyna Tilki, son günlerin en popüler ismi haline geldi. Şarkısından bi' haber olanlar bile YouTube'da, Spotify'da genç kızı dinler oldu. Ben de Aleyna'nın şarkısını düne kadar bilmiyordum. Yasak olduğu halde, 16 yaşında içkili mekanlarda sahneye çıkan Aleyna'ya kimisi destek çıkıyor, kimisi de kanunen suç işlendiğini savunuyor. Sonuç olarak kanunlar ortada. Zaten konuyla ilgili bakanlıklar da Aleyna'nın durumunu incelemeye aldı. Doğru olan da bu...
Ben de Aleyna gibi, 18 yaşından küçükken içkili mekanlarda çalışıyordum. Halkla ilişkiler yapıyordum, yeri gelince sahnede şarkı da söylerdim. Mekan sahipleri için iyi bir lokomotiftim; popülerdim, genç kitleyi tanıyordum ve mekanı doldurabiliyordum.
Ailemden gizli gizli hafta sonları çalışıyordum. Aklım beş karış havadaydı ama harçlığımın kat be kat üstünde para kazanıyordum. Yaptığım şey doğru muydu, asla! O günlerin ne kadar zor olduğunu bir ben bilirim. Peki bana en büyük zararı ne oldu? O yaşlarda arkadaşlarımın tek derdi dersane, okul, üniversite telaşıyken, benim hayatım çok farklıydı. 'Nasıl olsa okumadan da para kazanıyorum' demeye başlamıştım. Bu durum; beni şımartmış, vurdumduymaz biri haline getirmiş, aileme kafa tutmama yol açmıştı. Artık ailemle aynı evde yaşamak istemiyor, arkadaşlarıma da üstünlük taslıyordum.
Çocuk aklı işte; o yaşlara fazla gelen popülearite ve para, insanı yaşıtlarından farklılaştırıyor.
Aleyna'nınki de o misal; erkenden sahip olacağı birçok şey, göze güzel görünse de, aslında gençliğinde yaşaması gerekenlerin elinden gitmesine sebep olacak. Bence hiç gerek yok çünkü o yılların telafisi olmuyor Aleyna. Yaşadım, bilirim... Müziğini kitlelere ulaştır ama bu bar, kulüp işlerine girme. Gel beni dinle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA