Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Sosyal medyanın popülarite dengeleri hızla değişecek

Sosyal medya âlemindeki yenilikler bizi şaşırtmaya devam ediyor. Favori uygulamalarımızdan Instagram, sonunda Türkiye'deki kullanıcıları için de canlı yayın özelliği olan Live'ı başlattı. Bugüne kadar paylaşımlarında hayatını filtreli bir şekilde sunanlar için riskli bir durum bu. Canlı yayın özelliği sayesinde; sevdiğimizi sandığımız birçok kişinin aslında ne kadar yapmacık ve samimiyetsiz olduğunu görebiliriz. Ya da önyargılı olduğumuz kişiler hakkında 'Ne kadar yanılmışım, baksana çok samimi birisiymiş' diyebilirsiniz.
Anlayacağınız, sosyal medyadaki popülarite dengeleri hızla değişecek. Peki şimdi neler olacak?
1- Andy Warhol'un, 'Herkes bir gün 15 dakikalığına meşhur olacak' sözünün canlı kanıtı bu... Çevremizi canlı yayın fenomenleri saracak.
2- Nasıl ünlülerin televizyonda canlı yayında kırdıkları potları yıllarca konuştuk, şimdi de Instagram Live'da sarf edilen sözleri konuşacağız.
Dilin kemiği yok elbet; birilerine sinirlenenler öfkesini Instagram'da kusacak!
Potlar ve kalpler de bir bir kırılacak...
3- Arkadan konuşma ve dedikodu dönemi bitecek. 'Düşündüğüm ne varsa, canlı yayınımda söyledim' diyecek herkes.
Şimdi dobralık zamanı...
4- Bugüne kadar 'Fotoğrafımı beğendi/beğenmedi' derdine düşenler, şimdi yayın izlenme rekabetine girecek. Bakın, DJ Doğuş Çabakçor'un evinden, eşi ve çocuklarıyla yaptığı canlı yayını 11 bin kişi izlemiş.
Ceylan Çapa'nın gece yarısı yaptığı bir saatlik yayını ise 75 bin kişi seyretmiş.
5- Bir de sigara/alkol içeren paylaşımlar daha rahat yapılabilecek. Canlı yayın sırasında şarabını yudumlayanlar, sigara içenler olacak. Bu kişilere 'yapma etme' de denilemeyecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA