Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Sosyal medyada dedikodu kazanı kaynıyor

Dedikodusunu yaptığınız insanların sizden daha mutlu olduğunu biliyor musunuz? Bazen en çok merak ettiğimiz ve hakkında konuştuğumuz şeyler; başkalarının davranışları, yaptıkları veya hayatlarıyla ilgili olabiliyor. Dedikodu; başta kısa süreli ve ufak çaplı bir haz yaşatsa da sonrası malum...
Siz dedikodu yapmakla meşgulken, hakkında konuştuğunuz kişiler hayatlarını yaşamaya devam ediyor.
Ve sonuç olarak; dedikodusu yapılan insan sizden çok çok daha mutlu oluyor. Peki mutluluğa giden formül ne?
1- Zamanınızı başkaları hakkında konuşarak harcamayın.
Kendinizi geliştirin ve kendinizle meşgul olun.
2- Etrafınızda dedikodu yapan insanlar barındırmayın çünkü bu dedikodu işi, bulaşıcı bir hastalık gibi. Hiç yapmam diyeni bile yoldan çıkarır.
Sonunda siz de o insanlardan birine dönüşürsünüz.
3- Taraf tutmayın. Dedikodu, bir fikire ve inanca körü körüne bağlanmanıza ve yargısız infazlar yapmanıza sebep olur.
4- Sosyal medya, dedikodu kazanına dönüştü.
90'ların sert üsluplu magazinci ablaları ve abilerinin tek olayı; başkalarını yermek, çekip çekiştirmek. Dedikodu sayfalarını hayatınızdan çıkarın.
5- Dedikodu, yalanın tek yumurta ikizidir; senkronize hareket ederler. Dedikoducular, sürekli yalan söyler. Gerçeği saptırıp olduğundan farklı gösterirler.
Saygı duyulmak, başkalarına karşı kibar ve yardımsever olmak, iş yerinizde, evinizde ve aile ortamında huzuru yakalamak istiyorsanız, bu saydığım maddeleri uygulamaya başlayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA