Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Ömer Koç’un koleksiyonu

Ömer Koç, resim-heykel koleksiyonunun bir kısmını bienal vesilesiyle Üsküdar Nakkaştepe'deki Koç Grubu'na ait Abdülmecid Efendi Köşkü'nde sergiledi. Etrafımdaki yeni nesil zenginlerin, parayı yeni bulanların henüz bilmediği, yüzmediği sular bunlar. Birçoğunun sanat zevki neredeyse sıfır! Sanat mı?
'Buna eser deyip para mı veriyorsunuz' diyen sonradan görmeler sokakta dolanıyor.
Onlar için varsa yoksa lüks otomobilleri, giyimleri, kuşamları, havaları, cakaları...
Neyse bir ara onlara daha derin dokunduracağım.
Yeşillikler içindeki köşkün kapısından girerken elime küçük bir kitapçık tutuşturdular. Sergi kitapçığının adı; Kapı Çalana Açılır. Köşkteki eserlerin en dikkat çekici olanı Hırka Altında Adam'dı. Bu küçük heykeli bahane ederek sergiye saldırı bile düzenlenmiş. Benzer saldırıyı ben de Instagram hesabımda yaşadım. Fotoğrafı paylaşır paylaşmaz 4 bin kişi beni takipten çıkardı, mesaj kutuma yüzlerce ahlaksız mesaj geldi.
Hepsi de; 'Terbiyemizi bozuyorsunuz' diyor. Pardon da siz hangi kafadasınız? Eserlerin arasında en çok da Yaşam Şaşmazer'in Kurt Çocuk ve Daphne Wright'ın Aygır adlı devrilmiş devasa cüsseli eseri ilgi çekiciydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA