Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Dünyayı tombullar ele geçirecek

Geçtiğimiz günlerde, yaratıcı fikirleri ile takip ettiğim Murat Renay'dan bir mesaj aldım: "Yetti artık bu zayıflık baskısı." Ben de kendisine "Hayırdır Murat, ne oluyor? Ben de aynı baskıdan şikayetçiyken. Her selam verenin 'Mert ne kadar şişmişsin' dediği bir dönemdeyken... Yaza giriyoruz ama zayıflamayı beceremedim" diye cevap verdim. Murat da, "Rahat ol Mert'ciğim, dünyayı tombişler ele geçirecek" deyip yazar Sencer Piyancı'nın kitabından bahsetti. Kitabın adı: 'Kilostrofobi'. Fazla kiloları yüzünden toplumdan dışlanan, yeri geldiğinde sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalan insanların yaşadıklarını göstermek ve kendilerini yalnız hissetmelerini engellemek için yazılmış kitap. Kilonuzdan dertliyseniz, siz de benim gibi koşun kitapçılara...

Yeni nesil televizyonculuk
Ünlü fotoğrafçı Tamer Yılmaz'ın eşi Ayten Alpun, YouTube kanalı açmış. Sosyal medyada savrulurken karşıma çıktı. Son olarak da Nil Karaibrahimgil'i kanalına konuk olarak almış. Ev ortamında bağdaş kurarak sohbet ediyorlar. Nil hiç olmadığı kadar rahat... 'Onu ne zaman en son böyle gördüm acaba?' diye düşünürken, bir bilinmeze doğru zaman yolculuğuna çıktım. Sonuç: Çok, çok uzun zamandır görmedim. Yeni nesil televizyonculuk anlayışı ile yapılan bu YouTube çekimlerinin ortak noktası; samimiyet ve içtenlik. Birçok televizyoncu; reyting uğruna samimiyetin yitirildiği, o 'kilit soru'yu sormanın derdine düşülen, proje tanıtımı amaçlı yapay işler yapıyor. Bir de tabii televizyon kanallarını yıllardır aynı isimlerin parsellemiş olması da var. Ben yeni evime geçerken ne mi yapıyorum? Digiturk'ümü bile iptal ediyorum!

Bir Türk'ün dünya başarısı
Paris ve Milano moda haftalarında adından söz ettiren, bir tişört markası olarak doğup bugün hem kadın, hem de erkek koleksiyonu hazırlayan Les Benjamins; sokak giyiminin öncüsü olarak sağlam adımlarla yürüyor. Tüm dünyada adını duyuran markanın kurucusu Bünyamin Aydın, geçtiğimiz zamanlarda Ortadoğu'nun En İyi Tasarımcısı ödülünü de kapmıştı GQ dergisinden. Geçen gün kendisiyle bir yemekte beraberdik; son havadisleri sordum. Bombayı patlattı: Puma için koleksiyon yapıyormuş. Koleksiyon bir tek Türkiye'de değil, dünyada da satışa çıkacakmış. Bünyamin'i; Rihanna, The Weeknd, Selena Gomez, Jay Z gibi isimlerle iş birliği yapan dünyaca ünlü spor markası ile olan projesi için tebrik ederim. Yine bir Türk'ün dünya başarısı!

Hem antikacı hem lezzet diyarı
Nişantaşı'nda son günlerim... Buralarda ilginç konseptte bir mekan yakalamayalı çok olmuştu. İşte karşınızda yeme-içme sektörüne samimiyeti ile kafa tutan bir mekan: Müstesna. Burası dışarıdan bakınca bir antikacı, bir nevi eskici, ama içeriye girince lezzetli yemekleri bulabileceğiniz, her gün farklı bir mönüsü olan bir mekan. Avokadolu tosttan yöresel kahve çeşitleri ve modern dünya lezzetlerine kadar çok şey bulabileceğiniz mekandan ayrılırken evinize de mutlaka bir şeyler alıp götürüyorsunuz; masanızın üstüne koyabileceğiniz bir aksesuvar ya da el işi tasarım ürünlere kadar ne ararsanız var. En sevdiğiniz arkadaşınızın evine oturmaya gidiyormuş gibi içeri girebilirsiniz. Yeri de kolay; Orhan Ersek sokakta, Teşvikiye'nin tam ortasında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA