Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Yeni keşif noktam Yeniköy!

İlk önce Bebek, ardından Arnavutköy mekanları popüler oldu. Art arda irili ufaklı, hikayesi olan mekanlar açıldı. Bu semtlere bünye alışınca hepimize yenilik arayışı geldi. Hadi o zaman yürüyelim Yeniköy'e. Uzun zamandır sahilin bu hattına yolum düşmezken, şimdi buradaki mekanlar ile zevkten dört köşe oldum. Sıra ile hepsine girip keşfedesim, bol bol Insta hikaye paylaşasım geldi. Günlük değişen mönüsü ile Molka, yeni nesil kahveci olarak Tasse coffee Co., gastro pub olarak Apartıman; bölgenin en merak edip lezzetlerini tatmak istediğim yerleri oldu. Ama o gün Yeniköy'deki hedefimiz başkaydı. Ocakbaşı keyfi yapmak için Fiko'ya gittik. Burası da Fiko kanatı ile kısa sürede müdavimlerini yaratmış. Ben et obur olduğumdan ocakbaşından çıkan ne varsa yedim.

Arnavutköy'deki gizli saklı sergi!
Geçen haftanın en çok konuşulan sergisi, Arnavutköy'ün en otantik yalısında gerçekleşti. Ev sahibesi Leyla Koray, biz sanatseverlerden alkış aldı. Eserlerin sergilendiği yalıyı bulmak kolay çünkü yalının hemen önünde pembe renkli, timsah derisi desenli bir Porsche var. Yalıya girdiğinizde sizi çağdaş sanatın sıradışı ismi Sevincy karşılıyor. Evin her köşesinde bir başka eser gözünüze çarpıyor; cupcakeler, emojiler ve dahası... Onunkisi geri dönüşüm sanatı. Şimdi eserlerini Miami Art Basel'de sergileyecek.

İftarın en popüler adresi
Ramazan'da iftarlık mekanlar yarışta. Ancak en popüler adres Four Seasons Bosphorus'daki Aqua Restoran; yer bulması hayli zor, fiyatları da yüksek. Günler öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Ünlü isimler, cemiyet hayatının tanınmış simaları da hep orada. Ben gittiğimde futbolcu Cenk Tosun oradaydı. Kendisinden imza isteyen, selfie için bekleyen çoktu. Mekanın açık mönüsünün şahane olduğunu söylemek isterim.

Emre Altuğ'un yeni projesi
Geçtiğimiz günlerde bir AVM'de arkadaşımla laflıyoruz. Emre Altuğ da bir grup erkek arkadaşı ile hızlı adımlarla yürüyor. Bir ara göz göze geliyoruz, selamlaşıp telaşını soruyorum. Toplantılar silsilesi onunkisi. Çeşme-Alaçatı'da mekan açıyormuş. Konsepti gazinoymuş. "Vay be Emre, detay ver" diyorum. Mekanında Deniz Seki, Cenk Eren, Mehmet Erdem gibi isimler sahneye çıkacakmış. Yemekli bir eğlence sunacaklarmış. 600 kişilik mekan, 22.30-01.30 arası hizmet verecekmiş. Alaçatı'da bir gazino eksikti, onu da Emre yaptı.

Yeme içme mekanlarında alışveriş yapma fikri!
Kuru kuruya yemek yeme devri bitiyor. Arnavutköy yolundaki, Gabriela Palatchi'nin sahibi olduğu Gab Foods, içindeki pop up dükkanla şaşırtıyor. Burada Melissa Losada'nın tasarladığı çantaların satışı yapılıyor. Kızlar mekanda bir yandan yemeğinizi beklerken, diğer yandan da stilinize uygun çantayı alabilirsiniz. Lezzetli bir şeyler atıştırırken yapılacak en güzel şey alışveriş yapmak, öyle değil mi? Mekancılar siz de bu fikri değerlendirin; benden söylemesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA