Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Zeynep ve Alya ile evde İstanbul eğlencesi

New York’ta bu ara marketlerde ve restoranlarda marul bulmak imkansız. Hastalığa yol açan bir çeşit bakteriye rastlandığı için marula yasak getirilmiş. Şehirde dikkatimi çeken bir diğer şeyse; plastik pipet kullanımının yasaklanmasıydı. New York’ta artık kağıt pipet kullanılıyor

New York'u gezmeye, keşfetmeye ve izlenimlerimi sizlerle paylaşmaya devam ediyorum...
New York'ta salatalarda, hamburgerlerde, alışveriş sepetlerinde, evlerde bir süredir marul yok. Evet, bu ara New York'ta en çok konuşulan mevzu bu. New York Times gibi haber kaynaklarında bangır bangır duyurulmuş: Bir çeşit bakteriden dolayı birçok insanın rahatsızlandığı tespit edilince, restoran menülerinden, sebze-meyve satan alışveriş noktalarından marul çıkarılmış. Tam da sağlıklı yaşam kafasına geçiyorduk, şimdi yeşilden de mi korkacağız?

PİLASTİK PİPET YOK
Tek kullanımlık plastik ürünlere birçok Avrupa ülkesinde yasak getirildiğini duymuştum ama hâlâ bunu umursamayanlar var elbette. İstanbul'da ilk olarak Chicki Boom'da dikkatimi çekmişti; pipet istemiştim, 'Yok' cevabını almıştım. New York'ta da artık kağıt pipetler kullanılmaya başlanmış.
Pop art akımının babası Andy Warhol'un Whitney'deki sergisi görülmeye değer. New York'a yolunuz düşerse, hemen bir eserin önüne geçin, pozunuzu verin ve Instagram'da paylaşın.
İstanbul gece hayatını ele geçiren iki kızımız Zeynep Bastik ve Alya, geçtiğimiz günlerde Youtube kanallarını açtıklarını duyurmuştu. New York'ta yaşayan Türkler, 'Biz bu kızların ismini sosyal medyada çok duyuyor, performanslarını merak ediyorduk, şimdi açıp Youtube'dan dinliyoruz. İstanbul'da gece kulübüne gitmiş gibi oturduğumuz koltukta eğleniyoruz' diyor. Müzisyen kızlarımız, Türkler için evlerde toplanma bahanesi de olmuş.

SEKİZ KİŞİLİK ODALAR
Turistler için şehirdeki en büyük maliyet konaklama. En son olarak Freehand otel zinciri, Los Angeles ve Chicago'dan sonra yeni yatırımını New York'a yapmış. Kalabalık gruplar halinde seyahat edenler için sekiz kişilik odaları var. Düşük bütçeyle yolculuk yapanların ranzalı odalarda uyuduğu küçük oteller, New York'ta havalı versiyonuyla karşımıza çıkıyor. Evet çok da ucuz değil ama çok daha samimi.
Yarın GÜNAYDIN'ın yeni yıl partisi var, yine yılın en eğlenceli kutlaması olacak. Bakalım People'daki gecede neler yaşanacak, hepsini yazacağım. Şimdiden çok heyecanlıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA