Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Bodrum’da taksiciler arasındaki rekabet kızıştı

Bodrum'da son günlerde korsan ve ticari taksiler arasında büyük bir rekabet yaşanıyor. Kimisi 'Korsana güvenmem, uygun fiyatlı olması umurumda değil" diyor, kimisi de uygun bütçeli transferin derdinde. Konakladığım otelin misafirleri ise havalı otomobillerin peşinde. Bu satırları yazarken tam da önümde BMW'nin X5 model cipi duruyor, hem de ticari taksi, sapsarı. İlk önce gösteriş meraklısı bir abimizin ilginç renk seçimi sansam da, üstündeki taksi yazısını görünce şaşkınlığa uğruyorum. Meraklısı çokmuş bu taksinin. Bu arada Bodrum'da bir noktadan diğerine gitmek iyice zorlaşmış. Neredeyse bir saat önceden sıraya girdik. Bizden önce araç bekleyen 17 kişi vardı. Kusura bakmayın ticari taksici abilerim, acelem var, yapacak bir şey yok.

Şehrin yeni gözdesi

Emirgan'dan ötesi bana hep uzak gelirdi. "Kim gidecek oralara, çook uzak" derdik. Emirgan'a gitme nedenimiz de Gizli Kalsın'dır, ah coşmalara doyamamak işte. Ancak son zamanlarda Yeniköy hızla yükseliyor; art arda irili ufaklı mekanlar açılıyor semtte. Şimdilerde ise Yeniköy Eski Adet isimli mekan dillerde. Sahipleri, Arnavutköy'deki Any ve Dirty Hands'in de sahipleri olan Hülya- Oytun Yazdıç çifti. Mekanın menüsünde et çeşitleri var. Biraz Instagram araştırması yapmak isterseniz nafile, hesapları yok. Oytun Yazdıç, "Sosyal medyamız yok ve tanıtım yapmıyoruz. Kendi kendine duyulsun istiyorum. İsmi gibi her şey eski usül burada. Lezzetlerimiz kulaktan kulağa yayılsın" diyor. Mantıklı, ben de kendimi eski çağa ışınladım.

Sonsuz gençlik kafasına devam
Yazın Instagram'ın suyunu çıkarıyoruz. FaceApp uygulaması ile geçen hafta bütün ünlülerimiz kendilerini yaşlandırıp paylaştı. Dünya çapında bu akıma 150 milyonun üzerinde insan kapılmış. Bu sayede uygulama, kişisel bilgilerimize de sahip oldu. Trende kapılmak uğruna yaptıklarımıza bakar mısınız? Duyduğuma göre uygulamanın sonucundan korkanlar, estetik kliniklerinin yolunu tutmuş. Sonsuz gençlik kafasına devam.

Köpeğini
psikoloğa götürme akımı
Evcil hayvan sahibi olmadığım için biraz geç oldu ama yeni bir meslek grubu ile tanıştım... İstanbullu popüler bir kız grubunun günlük rutin işleri arasında, sahip oldukları köpeklerinin psikolog randevuları da var. Henüz kendim için psikoloğa gitmemişken köpek/ kedi psikoloğu bana ilginç geldi tabii. Aman bu satırları okuyan hayvan severler ayaklanmasın. Siz de sahip olduğunuz evcil hayvanınız ile ilişkinizi gözden geçirmek istiyor, ev arkadaşınızın ruh halini, niyetini ve arzularını anlamak istiyorsanız şimdiden google'layın ve randevunuzu alın.

Plajda çizme modası
Yazın ortasında plajda çizme giyme trendine erkekler de uydu. Bodrum'un popüler plajlarından birinde gördüm. Keten gömleğini giymiş, altında şort; gayet yazlık bir görüntü. Ancak bir baktım, ayağında kovboy çizmesi. Bunlar hep popüler isimlerin Instagram'da ses getirmek için yaptıkları stil savaşlarından kaynaklanıyor. Bir dakikalık fotoğraf çekimini bizim gençlik ciddiye alıyor. Çocuğa baktıkça benim ayaklarımı kaşıntı bastı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA