Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Ders gibi bir şarkı

Son iki-üç yıldır rap ve R&B furyasından sıkılan bir tek ben değilimdir diye düşünüyorum, gerçekten kaliteli müzik dinleyemez olduk. Bu müzik türünde peşi sıra söylenen cümlelerden oluşan şarkılarda ne müziğin armonisi var, ne sözler anlaşılıyor. Tabii ki her zaman söylediğim gibi bu tarzda da çok güzel işler yapan Ceza ve Sagopa Kajmer'i ayrı tutuyorum.



Rap ve R&B'den sıkılanlar için aslında ders niteliğinde de olabilecek bir şarkıdan söz etmek istiyorum size... Bu parça; 1982 yılına ait Nükhet Duru'nun seslendirdiği 'Söyletme'. Sanki bu yıllara seslenen, buram buram kalite kokan bir şarkı... Şarkıyı tabii ki daha önce dinlemiştim ancak bugün kaleme almak istedim. Gerçekten armonisi, sözleri ve yorumcusuyla bir şarkının nasıl uyum içinde olabileceğini, nasıl seslendirilmesi gerektiğini gözler önüne seriyor. Ve yıllar geçse de o zamanların teknolojisiyle yapılan alt yapılarına rağmen bir şarkının nasıl ruha dokunabileceğini özetliyor. Müzisyenden şarkıcıya, müziksevere kadar bu şarkıyı dinlemelerini tavsiye ediyorum. Kaliteyi hissedecekler. Sözleri Çiğdem Talu, müziği rahmetli Melih Kibar'a ait. 'Söyletme'yi dinleyin ve müziğin kan kaybettiği şu yıllarda ruhunuzu okşayan bu şarkı ile kulaklarınızın pasını silin.



Tuğba'dan İrem taktiği
Fikret Şeneş'in 'Aşk Defteri' şarkısını kliplendiren Tuğba Özerk'in İrem Derici kafasında olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz hafta yazmıştım; Sinan Akçıl'ın yaptığı 'Yazsın Bana' adlı şarkıya iki yıl aradan sonra klip çekmişti. Özerk de Derici gibi bir yıl aradan sonra 'Fikret Şeneş Şarkıları' albümünde seslendirdiği 'Aşk Defteri'ne klip çekti. Albümde Özerk'in seslendirdiği şarkıyı yıllar önce Ayla Dikmen söylemişti. "70'li yıllarda şarkıcı olmak isterdim" diyen Özerk, yorumu ile şarkının hakkını vermiş. Eminim bir yıl sonra da olsa şarkı layık olduğu dinlenilme oranına ulaşacaktır.
Çok güzel şarkılara imza atan sanatçıdan yeni şarkılar bekliyoruz...



Keşke albümünde yeni şarkılara yer verseydi
Pop müzikteki en iyi seslerdendir Betül Demir. Yorumculuğu kadar kız kardeşi Sude Bilge Demir ile birlikte yaptıkları şarkılar da çok kaliteli ve başarılıdır. Ancak sanatçı, doğum gününde yani dün çıkardığı beşinci albümü 'Akustika' adlı albümünde Sezen Aksu'nun 'Masum Değiliz'i gibi eski şarkıları seslendirmiş. Demir gibi üreten insan için yeni şarkı yapmak zor olmasa gerek ama kolaya kaçmış. Bu arada yakından tanıdığım sanatçı, öyle güzel bir kampanyaya el atmış ki... Demir, sevenlerinden Kansersiz Yaşam Derneği'ne bağışta bulunmalarını rica etmiş. Tam da kendisinden beklenilecek hassasiyet. Kalbi de, sesi de güzel olan Betül'ün yeni albümü çok kişiye ulaşsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA