Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Dev saat markalarının gövde gösterisi

Geçtiğimiz hafta, dünyanın en büyük saat markalarının yeni modellerini görmek için SIHH'de yani Salon International de la Haute Horlogerie'deydim. Türkçesi; yüksek saatçilik fuarı. Saatçiliğin kalbi sayılan bu fuarda koleksiyonlar ilk kez görücüye çıkar ve buradan tüm dünyaya dağılır. Dört gün boyunca dünya devi markaların koleksiyonlarını yakından inceledim...

Panthère de Cartier, yeni modelleriyle kadınların bileklerini iyice sarmalıyor. İkili ve üçlü seçenekleriyle yeni sezonda markanın en popüler modeli olmaya aday. Ve Cartier'nin efsane modeli Santos tekrar geri dönüyor. Bu sefer daha gözalıcı ve daha modern. Révélation d'une Panthère modeli ise büyülüyor. Kolunuzun her hareketiyle, altından 900 minik boncuk panter kafası oluşuyor. 100 adet üretilen saatin satış fiyatı 90 bin Euro. Tüm koleksiyon Nisan ayından itibaren Cartier mağazalarında satışa çıkacak.

Officine Panerai, 2016'da tanıttığı Luminor Due koleksiyonu için SIHH 2018'de sekiz yeni model sundu. İki adet 45 mm. kasa çapıyla sunulan modellerin yanı sıra bu yıl, daha zarif tasarımları tercih eden saatseverler için koleksiyona, iki adet 42 mm. ve dört adet ise 38 mm. çapında model eklendi. 38 mm çap Panerai için bir ilk olma özelliği taşıyor. Ayrıca her model için sunulan kadran ve kayış renkleri de dikkat çekiyor.

Gökyüzünde uçmak, insanlık için hayal gücünün ötesinde bir istekti, 18'inci yüzyıl sonlarında bu hayal gerçekleşti. Cesaret, deha ve birazcık da çılgınlık; gözüpek sıcak hava baloncularının motivasyon araçlarıydı. Vacheron Constantin'in Metiers d'Art Les Aerostiers adlı koleksiyonu, tarihin bu keyifli sayfalarını onurlandırıyor. 1783 ile 1785 tarihleri arasında gerçekleşen tarihi beş uçuşun resimlerine sadık kalan minyatür reprodüksiyonlarla, yapımevinin gravür ustaları hünerlerini sergilemiş. İnsanın gördüğü an nefesini kesen, saatten çok öte bir eser. Her birinden sadece beş adet üretilen saatlerin satış fiyatı 135 bin Euro.

Audemars Piguet'nin koleksiyonunda öne çıkan ürün; takvimli saatin yeniden icadı dedikleri Royal Oak RD#2 Perpetual Calendar Ultraİnce. Markanın gurur duyduğu iki özellik, incelik ve takvim, Royal Oak RD#2 modelinde bir araya geliyor. Yeni ultra ince perpetual takvimli 5133 kalibrenin geliştirilmesi beş yıl sürmüş. Burada en zorlayıcı; üç katmanlı mekanizmayı tek bir düzlem üzerinde yeniden inşa ederek ultra ince bir hale getirirken ergonomiyi, verimliliği ve sağlamlığı artırmak olmuş.

Bu sene 150'nci yaşını kutlayan IWC; Portugieser, Portofino, Pilot's Watches ve Da Vinci ailelerinden toplam 28 sınırlı edisyon model içeren özel Jubilee koleksiyonunu saatseverlerle buluşturdu. Yine yıl dönümü nedeniyle 1884'te Pallweber cep saatlerinde kullanılan orijinal dijital saat ve dakika göstergesiyle donatılmış ilk kol saatlerini çıkardı. Her model için sadece 15 adet üretilen koleksiyonda 255 bin Euro'luk etiketiyle Portugieser Constant Force Tourbillon, 96 saatlik güç rezervi barındırıyor. Markanın en az modelleri kadar ilgi çeken bir özelliği daha var: Dünyaca ünlü marka elçilerinin, yeni koleksiyonu incelemek için sergi alanını ziyaret etmesi. Bu sene bu ünlüler; Cate Blanchett, Adriana Lima, Bradley Cooper ve bizden de Tuba Büyüküstün'dü. Üzerinde sıradan bir elbise ve eskimiş, siyah bir çizme görünce çok şaşırmadım. Ama aynı günün gecesi verilen gala yemeğinde gündüzki halini unutturacak güzellik ve şıklıktaydı kendisi.

Jaeger LeCoultre'nin 1968 tarihli ikonik Memevox Polaris modelinden ilham alarak geliştirilen yeni koleksiyon, markanın saat yapımcılığı geleneğini ve detaylara gösterdiği olağanüstü özeni bir kere daha gösteriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA