Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kimyasal hadım uygulansın mı?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çocuklara yönelik cinsel saldırılarda kimyasal hadımın gündeme gelebileceğini belirtti. Uzunca bir süredir 'hadım' tartışması ara ara gündeme geliyor. 2011 yılında kimyasal hadımı savunan bir yazı kaleme almıştım. Ancak dünyada bazı insan hakları örgütleri, kimyasal hadımın bir ceza yöntemi olarak suçlunun rızası olmadan zorla uygulanmasına karşı çıkıyor ve bunun işkence ile insanlık dışı uygulamalar kapsamına girdiğini belirtiyor.

CAYDIRICI OLUR MU?
Bazı sağlık uzmanları ise cinsel suçların cinsellikle ilgili değil, şiddet ve otoriteyle ilgili olduğu ve bu tür uygulamaların yararlılığı konusunda yeterli veri olmadığını söylüyor.
Kimyasal hadımın kansere yol açtığını söyleyenler de var.
Kimyasal hadımın maliyetinin yüksek olması da ayrı bir tartışma konusu.
ABD'de yedi eyalette, Filipinler, Polonya, Güney Kore gibi birkaç ülkede, kimyasal hadım uygulanıyor. Tecavüz, pedofili; aslında tedavisi zor hastalıklar.
Tecavüz suçundan hapis yattıktan sonra serbest kalanlar, genelde yine aynı suçu işliyor.
Türkiye'de cinsel saldırıda bulunanlara verilen cezalar da caydırıcılıktan uzak.
Elbette kimyasal hadıma geçilecekse en doğru yöntem için bilim insanlarına başvurulmalı.
Türkiye'de yılda ortalama 7 bin çocuk cinsel istismara uğruyor. Üç cinsel saldırıdan biri 2-5 yaş arasındaki çocuklara yönelik gerçekleşiyor. Ve son dönemde tecavüz ve cinsel saldırı vakaları artıyor! Kimyasal hadım cezası caydırıcı olabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA