Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Millet bahçeleri yaşam kalitemizi artıracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında 3. havalimanı açılınca, Atatürk Havalimanı'nın bulunduğu alanın Millet Bahçesi olacağının müjdesini verdi.
Erdoğan, Millet Bahçeleri projesinden şöyle bahsetti: "Biz, çevreciyiz ve bugüne kadar diktiğimiz milyarlarca ağaçla nam salmış bir iktidarız.
Şimdi yeni bir adım daha atacağız. Örneğin, Konya'da Konya Stadı vardı. Onun yerine Millet Bahçesi olacak. Aynı şekilde Eskişehir. Eski stadın olduğu yere biz şimdi Millet Bahçesi kuracağız.
İstanbul da öyle. En büyük müjde bu. 29 Ekim'de havalimanı açılacak. Mevcut Atatürk Havalimanı'nı da Millet Bahçesi haline getireceğiz. Yemyeşil, halkımızın gidip geleceği yerler olsun. İstanbul'da Maslak'ta bir yer var. Orayı da Millet Bahçesi'ne dönüştüreceğiz.
Halk gitsin gelsin. Bunlara ihtiyaç var." Gerçekten de başta İstanbul olmak üzere park ve yeşil alanlara çok ihtiyaç var.
Atatürk Havalimanı'nın akıbetinin ne olacağı tartışma konusu olmuştu. Bu köşede, buranın Central Park gibi büyük bir park alanına dönüştürülmesi önerisinde bulunmuştum. Sosyal medyada da 'Atatürk Havalimanı, Central Park'tan dört kat daha büyük.
Taşındıktan sonra, orası İstanbul'un akciğeri olacak şekilde park yapılabilir' tweet'i imza kampanyasına dönüşmüştü.
Ak Parti, bugüne kadar yollar, köprüler, havalimanları gibi birçok dev projeye imza attı. Ak Parti için park yapmak, yeşil alan oluşturmak ya da ormanları yapılaşmadan korumak; köprü, yol yapmaktan daha kolay bir iş aslında.
Atatürk Havalimanı'nın Central Park'tan daha büyük, daha güzel bir park olacağına yürekten inanıyorum.

EKONOMİ CANLANACAK
Millet Bahçeleri projesi hakkında henüz detaylı bir açıklama yapılmadı ama çocuk oyun alanları, dinlenme yerleri, kafeteryalar, konser, sergi alanları ve havuzların yer aldığı büyük yeşil alanlara sahip olacağız gibi görünüyor.
Bu projede eski stadyumlar gibi atıl kalmış alanların kullanılması da güzel. Millet Bahçeleri, başta İstanbul olmak üzere şehirlerde betonların arasına sıkışmış halkımız için büyük bir hizmet olacak. Daha temiz bir havaya, çevreye kavuşacağız.
Bu parkların sosyal hayata da olumlu etkisi olacak. İnsanlar daha çok dışarı çıkacak, gezecek, ekonomi canlanacak. En önemlisi yaşam kalitemiz yükselecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA