Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

‘Beyonce’nın şarkıları bile yayınlandığı ilk saatte 3 milyon tıklanmıyor

Yusuf Aktaş, namı-diğer sosyal medya fenomeni Reynmen, geçtiğimiz günlerde yayınladığı yeni şarkısı 'Ela' ile kırılması güç bir rekora imza attı. Kırılması güç diyorum çünkü 'Ela' daha yayınlandığı ilk saatte 3 milyon tıklanma sayısına ulaştı. Böyle bir rakama ulaşmak dünya çapında milyonlarca hayran kitlesine sahip şarkıcılar için bile kolay değilken, Aktaş'ın dünya müzik listesinde bir numaraya oturması tabii ki tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı şarkıcılar sosyal medyadan tepki gösterirken, Işın Karaca bir adım daha ileri giderek Youtube'a şikayette bulundu.

'NORMAL DEĞİL'
Daha önce de böyle tartışmalar yaşanmıştı sanat dünyasında. Youtube'da en çok izlenen sanatçı ödülünü üç kere kazanan Sinan Akçıl da benzer suçlamalarla karşılaşmıştı. Ben de günlerdir devam eden bu tartışmayı müzisyen Sinan Akçıl'a sordum.
Şarkılarının bugüne kadar toplamda 500 milyon tıklanma aldığını söyleyen Akçıl, "Şarttır Şarttır' şarkım 166 milyonu gördü ama bu sayıya ancak bir sene içinde ulaştım" dedi.
Reynmen'in tartışma yaratmasının asıl nedeninin kısa süre içinde nasıl üç milyona ulaştığı sorusu olduğunu belirten ünlü müzisyen sözlerine şöyle devam etti:
"Reynmen'in 'Ela'yı yayınlar yayınlamaz bir saate 3 milyon tıklanması bana da normal gelmiyor açıkçası. Madonna, Justin Bieber veya Beyonce'nin bile şarkıları yayınlandığı ilk saatte 3 milyon tıklama alamıyor. 'Ela'nın dünyada bir numaraya çıkacak kadar tıklanma alması, diğer müzisyen arkadaşlarım gibi bende de soru işareti oluşturdu. Ama şunu da belirteyim; ben bu tıklanma sayılarına Işın Karaca gibi sert bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Karaca, Youtube'a şikayette bulundu. İnceleme yapılacak. Youtube tarafından hazırlanacak analitik rapor bize gerçeği gösterecektir. Kararı şarkıcılar değil, Youtube verecek. Bu tıklanma sayısı gerçekse eğer, başarısından dolayı ayakta alkışlarım Reynmen'i. Sahteyse de Youtube klibi yayından kaldırır. Zaten bir sosyal medya fenomeninin yayınladığı müzik klibi bir günde 18 milyona ulaşıyorsa Youtube'da da tüm dengeler değişmiş demektir. Dünyada da böyle bir örnek yok çünkü. 18 milyon organik tıklanmaysa eğer, Reynmen bir ilke imza atmış olur. Reynmen'i çok seviyorum ve yaptığı işleri ben de ilgiyle takip ediyorum. O zaten kendisini şarkıcı olarak değil, sosyal medya fenomeni olarak tanımlıyor. Reynmen, şarkıcılarla rekabete girmiyor. Bu yüzden şarkıcılar panik olup korkmasın, herkes kendine güvensin. Bir başarı varsa alkışlasınlar, sahtekarlık varsa eleştirsinler."

'GÜLÜP GEÇİYORUM'
Geçmişte kendisine de benzer suçlamalar yöneltildiğini hatırlatınca Sinan Akçıl, şunları söyledi:
"Ortada bir sahtekarlık olsa Youtube bana üç kere ödül vermezdi. Çok detaylı bir inceleme sonucunda ödül verilecek isimleri belirliyorlar. O yüzden bu suçlamalara gülüp geçiyorum. Şarkıcının er meydanı konser alanıdır. Beni sahte tıklama ile suçlayanlar konserlerime bakabilirler. Çok büyük kalabalıklara şarkılarımı söylüyorum. Dinleyicilerim konserlerime büyük bir ilgi gösteriyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA