Başkandan pastırma yeme tarifi

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) toplantı salonundaki 'AB Katılım Sürecinde Türkiye Ekonomisi ve Sanayi Politikası' konulu toplantısına katılan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu pastırma yeme tarifi verdi. Toplantı sonrası verilen yemekte pastırmanın, önce kenarlarındaki çemenin ayıklanması gerektiğini anlatan ve uygulayan Hisarcıklıoğlu, daha sonra ekmeğin arasına dürülerek yenileceğini söyledi. Bakan Bağış, Kayserili olan Hisarcıklıoğlu'nun tarifine harfiyen uyarak pastırmayı yedi. Bağış, pastırma yemeyi Avrupalılara da öğreteceklerini dile getirdi. Bağış panelde yaptığı konuşmada da AB sürecini çok önemsediklerini belirterek "AB'ye katılım Meclis'te kararlılıkla geçilecektir. AB'nin Türkiye'ye olan ihtiyacı, Türkiye'nin AB'ye olan ihtiyacından çok daha fazladır" dedi.
BİZE ULAŞIN