Bakanlık tarafından açıklanan hileli ürünler listesi bugünün en çok konuşulan konu başlıkları arasında bir numarada yer alıyor. Geçtiğimiz listede de adı domuz eti skandalına karışan Gumre Gıda yine listede yer aldı. Marka tescilini Bifet olarak değiştiren ve marketlerde satılan sucuklarda domuz eti olduğu tespit edildi. Yalnızca domuz eti ve at eti değil, tek tırnaklı hayvan etleri, antep fıstığı yerine yer fıstığı kullanan firmalar da listede yer aldı.
Gurme Gıda firmasının fabrikası Çayırova'da bulunuyor. Kocaeli'nde gerçekleşen üretim tesisinin yanı sıra İstanbul Genel Müdürlüğü ise Bayrampaşa'da yer alıyor.
Ürünlerinde ikinci kez domuz eti bulunan Gurme Gıda San. Tic. Ltd. Şti.'nin sahibi İlko Köse'dir.
Fotoğraf: Gurme Gıda sahibi İlko Köse.
NERELERDE DOMUZ ETİ BULUNDU?
Kocaeli Çayırova'da üretilen GURME Gıda San. Tic. Ltd. Şti'nin kangal fermente sucuklarında domuz eti tespit edildi!
Serdivan Sakarya'da üretilen Yüzet Et ve Et Ürünlerinde at eti tespit edildi!
Fethiye Muğla'daki China Sun Chinese Restaurant'ta dana eti olarak satılan ette domut eti tespit edildi.
Tuzla'daki Deniz Börek Salonu'nda pide kıymalı çiğ börek harcında at eti tespit edildi.
Kuşadası Aydın'daki Karanfil Otel'de karkas dana etinde domuz eti tespit edildi.
Afyon'daki Akşömine adlı mekanda Adana Kebap olarak satılan etin içinde domuz eti tespit edildi.
Muğla'daki Serkul 1 ve Serkul 2 restaurantta dana biftek olarak satılan içinde domuz eti tespit edildi.
Esenler'deki Kurban Et Gıda'da çiğ kıymada at eti tespit edildi.