Uzun yıllar Adana'da yaşadıktan sonra İstanbul'a taşınan ancak memleket hasreti hep burnunda tüten Sürmeli, ilginç bir projeye imza attı. Akdeniz yöresi başta olmak üzere Anadolu'nun dört bir yanından yöresel yemekleri tek tek araştıran, bazı tarifleri de 'Dürdane halası' ve 'Vesile Teyzesi'nden öğrenen Sürmeli'nin 387 sayfalık kitabı geçtiğimiz ay satışa çıktı. Kitabında 386 çeşit yemek tarifini sıralayan Sürmeli'nin yemekleri arasında 'Yörük Çorbası', 'Fevziye'nin Akdeniz Salatası', 'Adanalı Ekşili Nohutlu Kabak', 'Şiş Kebap', 'Biberli Ekmek', 'Vesile Hanım'ın Sakızlı Kurabiyesi' ve 'Olcay Sürmeli'nin Aşure Tarifi', adlı yemekler dikkat çekiyor.