Gaziantep'te
son yıllarda yaygın bir şekilde tüketilen menengiç, aktarlara göre tüm hastalıklara şifa. Menengiç kahvesinin mide ağrılarından kalp ve damar sertliğine varana kadar pek çok hastalıktan vücudu koruduğunu belirten Gaziantepli aktar Mehmet Özkebapçı, özellikle kış aylarında menengiç kahvesi kullanımının son derece faydalı olduğunu söyledi.
YAPIMI ZAHMETLİ
Antep fıstığının aşılanmamış hali olan menengiç bitkisinin güneşte bekletildikten sonra geniş bir tavada kavrulduğunu daha sonra macun haline gelen kadar ezilerek kullanıma hazır hale getirildiğini söyleyen Kebapçı, menengiç kahvesinin kandaki kolesterolü düşürdüğünü ve balgam söktürücü bir etkisinin olduğunu, cinsel gücü artırdığını savundu.
CİNSEL GÜCÜ ARTIRIYOR
Özkebapçı, "Menengiç kahvesi kafein içermiyor ve Türk kahvesine göre daha hafif bir tadı var. Yörelere göre farklı isimler alabiliyor" dedi. Türk kahvesi usulüyle pişirilen menengiç kahvesinin süt veya su katılarak iki şekilde hazırlandığını ifade eden Kebapçı, son derece faydalı olan menengiç kahvesinin yağlı olmasından dolayı aşırı tüketilmemesi gerektiğini vurguladı.