Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava, grip hastalığını tetikledi. Medical Park Tarsus Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Özge Akar gripten korunmak için doğal gıdaları önerdi. Akar, hastalıktan korunma ve tedavide C vitamini özelliği daha fazla olan kivi başta olmak üzere greyfurt, portakal, havuç, ıspanak, bitki çayları, yumurta, brokoli, balık yağı, limon, yeşil biber gibi besinlerin olumlu etkisinin altını çizdi. Özellikle kiviye dikkat çeken Akar, bu meyvenin şeker hastaları tarafından da rahatlıkla tüketilebilen bir meyve olduğunu belirtti.
BAKTERİ SAVAŞÇISI
Kış döneminde A, C ve E vitaminleri açısından zengin besinleri tüketmek gerektiğini kaydeden Akar, "Enfeksiyona karşı koruyucu olarak bilinen A vitamini, balık yağı, yumurta, havuç, brokoli ve sarı sebzelerde bulunmaktadır. Güçlü bir antioksidan olan C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir, toksinlerin atılmasını sağlar. Maydanoz, ıspanak, yeşilbiber, portakal, mandalina, limon, karnabahar bol miktarda C vitamini içerir" dedi. Greyfurtun da virüslere, bakterilere karşı etkili bir meyve ve iyi bilinen C vitamini kaynağı olduğunu kaydeden Akar, "Greyfurt, içerdiği lif sayesinde hem kolesterolü düşürür hem de kabızlığı önler" diye konuştu.